Pääsiäinen: Millainen pääruoka – sellainen soosi!

Pääsiäisenä on aikaa koota perheenjäsenet saman pöydän ääreen ja nauttia yhdessä helpoista, mutta maistuvista pääsiäisen herkuista. Pääsiäisen perinteiset ruokalajit nousevat uusiin ulottuvuuksiin, kun annat niille makua erilaisilla sooseilla. Kaikkea ei tarvitse tehdä alusta asti itse, vaan voit hyvillä mielin turvautua valmiisiin paikallisiin tuotteisiin.

LAMMAS, KARITSA JA LOHI

Lammas ja karitsa ovat varma valinta, kun haluat loihtia jotain helppoa, mutta arkiruoasta poikkeavaa. Täydellinen lisuke lampaalle ja karitsalle onkin Valkosipulipikkelssi, jonka pehmeän valkosipulinen maku täydentää punaisen lihan aromeja. Valkosipulipikkelssiä voi käyttää myös valkosipuliperunoihin ja uunilohen gratinointiin. Pikkelssi on myös erinomainen paahdettujen perunoiden ja juuresten dippailuun.

ANKKA JA BROILERI

Jos puolestaan valitset pääsiäismenun pääraaka-aineeksi ankkaa tai broileria, kannattaa kastikkeeksi valita Chilimajoneesi. Tulisuus sopii erityisen hyvin makeiden ja kirpeiden marinadien vastapariksi.

SAARISTOLAISLEIPÄ, HAPANJUURILEIPÄ JA PATONKI

Mikäli olet jo kastikkeesi pääruualle valinnut, voit aina herkutella myös valmiilla majoneesisalaateilla. Kesti Kylmäsavuporo- ja Kylmäsavulohisalaatit ovat täydellinen valinta pääsiäispöydän levitteeksi. Antelias sipaisu tuo vaatimattomallekin patongille juhlantuntua.

https://kasvishovi.fi/majoneesiherkut/