Herkuttele kotimaisella luonnonkalalla – kauden kala on aina tuoreimmillaan!

Aivan kuten kasviksissa, kotimaisissa kalalajeissa on eri satokausia. Kun valitset kaupassa kauden kalaa, saat vastuullista ja terveellistä vaihtelua ruokalistaan. Hätälän kotimaiset kalat ovat saatavana kauppojen palvelutiskistä sekä valmiiksi pakattuna kalahyllystä.

Trendikäs muikku on uusi musta

Helmikuussa Hätälän kalastajien pyydyksiin käyvät mm. silakka, muikku, hauki ja kuha. Esimerkiksi muikun monet mieltävät vähän vanhanaikaiseksikin raaka-aineeksi, kun todellisuudessa se on trendikästä ekologista lähiruokaa, jonka hiilijalanjälki on jopa miinusmerkkinen. Voisi jopa sanoa, että muodikas muikku on kalaruokien uusi musta!
Muikku maistuu niin paistettuna, keitossa kuin erilaisissa pata- ja laatikkoruoissa. Ja vaikkapa chilillä ja limellä maustettuna nuudeleiden kera – katso helppo resepti videolta tai ota talteen tekstinä!

LIME-CHILISSÄ PAISTETUT MUIKUT

200 g Hätälän muikkuja puhkottuna
0,5 dl voita
2 kpl limeä
1 kpl chiliä (punainen)
1 pss munanuudelia
suolaa, mustapippuria
tuoretta korianteria

Sulata voi pannulla ja raasta joukkoon limen kuori. Lisää pilkottu chili, josta on poistettu siemenet. Kuumenna pannua varovasti ja lisää jauhotetut ja suolalla maustetut muikut. Paista muikkuja molemmin puolin. Lisää lopuksi limen mehu. Keitä nuudelit maustetussa vedessä, nosta lautaselle ja muikut päälle. Koristele korianterilla.

Kiitos, kun kiitit kalastajaa

Kotimainen kala on vastuullinen valinta ostoskorissa myös siksi, että ostamalla suomalaisten ammattikalastajien pyytämää kalaa tuet heidän työtään. Hätälä toteutti koko vuoden 2020 kestäneen kampanjan KALASTAJALLE KIITOS, jolla kannustimme kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Samalla kerrytimme Hätälän kotimaisen kalan myynnistä lahjoitussummaa kalastajien elinkeinon kehittämiseen alueellisissa kalataloushankkeissa.
Lahjoitussummaa kertyi kaikkiaan 100 000€, jotka Hätälä lahjoitti Helsingissä 11.2.2021 järjestetyssä tilaisuudessa alueellisten kalatalousryhmien edustajalle Iiro Majurille. Kiitos kaikille, jotka ottivat kalastajien asian omakseen ja osallistuivat kampanjaan – jatketaan kalastajien tukemista herkuttelemalla kotimaisella luonnonkalalla!

Lue lisää ja katso parhaat reseptit kotimaisesta kauden kalasta teemasivultamme.

Kalaruokainspiraatiota päivittyy jatkuvasti myös Hätälän somekanaville. Seuraa Facebookissa @HatalaOy ja Instagramissa @hatala_oy