Joulun helpot ja samettiset jälkiruoat
Joulupöydän suolaisten ruokien vastapainona on perinteisesti herkuteltu makeilla jälkiruuilla. Itsetehdyt erilaiset hyydykekakut ja pienet, mutta maistuvat suupalat ovatkin nousseet vuosien myötä suureen suosioon.
Jouluna kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan silloin on myös lupa oikoa! Helpota jouluvalmisteluja Kasvishovin Oulussa tehdyillä herkkurahkoilla.
LUUMU-MASCARPONEKAKKU
ainekset
POHJA
- 350g Digestive-keksejä
- 150g voita
TÄYTE
- 5x200g rasiaa (1kg) Kasvishovin Luumu-mascarponerahkaa
- 20g liivatetta (liota tilkkaan kuumaa vettä)
OHJE
Valmista pohja: murskaa keksit, sulata voi ja sekoita hyvin keskenään. Peitä irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla, painele keksi-voiseos pohjalle ja reunoille tasaisesti ja laita kylmään odottamaan.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista liika vesi pois ja sulata ne muutamaan lusikalliseen kiehuvaa vettä. Lisää liivate luumu-mascarponerahkan sekaan koko ajan sekoittaen ja kaada massa välittömästi kakkupohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.
PUOLUKKA-MASCARPONEBRITA
ainekset
POHJA
- 250g voita
- 440g sokeria
- 4 kananmunaa
- 200g vehnäjauhoja
- 12g leivinjauhetta
- 200g maitoa
- 2tl vaniljasokeria
TÄYTE
- 600g Puolukkamascarponerahkaa
KORISTELUUN
- kermavaahtoa
- puolukoita
- manteleita
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää keltuaiset ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon vuorotellen siivilöityjä jauhoja ja maitoa.
Jaa taikina kahdelle pellille samankokoisiksi pyöreiksi kakkupohjiksi.
Paista 180 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.
Vatkaa valkuaiset kevyeksi vaahdoksi ja lisää sokeri muutamassa erässä valkuaisten joukkoon.
Vatkaa marenki kovaksi vaahdoksi. Levitä marenki pohjan päälle ja jatka paistamista n. 15 minuuttia kunnes, pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.
Täytä kakku Puolukka-mascarponerahkalla. Viimeistele kermavaahdolla, puolukoilla ja mantelilastuilla.
Tutustu Kasvishovin jälkiruokiin osoitteessa kasvishovi.fi/jalkiruoat