Monipuolinen Rönkän jauheliha arkeen ja juhlaan! – Maistuisiko herkullinen texmex-pelti tai kermainen lasagne?

Lähiruokatalo Rönkä on jo vuosia vaalinut paikallisuuden nimeen niin tuottaja- kuin tuotantoketjunsakin puolesta, samalla laajentaen yhteistyötään myös nykypäivän trendien ja trendien sanomaa kansankeittiön selkokielelle kääntävien tekijöiden kanssa.

Lähiruoka ja oman alueen lähiruokakulttuuri koskettaa tuotteiden, tuottajien ja tavarantoimittajien lisäksi myös tekijöitänsä – Kreivin keittiön reseptiikan ja innovatiivisen kotikeittiökonseptin takaa löytyvä Jenni Kreivi on tästä erinomainen ja energinen esimerkki.

Rönkä ja Kreivin keittiö kannattaa ottaa ehdottomasti seurantaan myös sosiaalisessa mediassa, johon uutta sisältöä päivittyy kotikokkien riemuksi kiitettävällä tahdilla! Ohessa Kreivin keittiön kattaus taatusti toimivaan syyskattaukseen ajattoman klassikon ja lähiruokatietoisen kotikeittiön kulmakiven – Rönkän naudan jauhelihan – kera:

Jauhelihasta saa loihdittua helppoja ja maistuvia ruokia arkeen sekä juhlaan. Kun säät alkavat viiletä ja syksy lähestyy, on mukava kääriytyä vilttiin sohvalle leffaillan merkeissä. Kreivin keittiön leffailtojen suosikki on maistuva texmex-pelti! Texmex-pellistä riittää useammallekin ja vaikka syöjiä ei olisi montaa, pellille harvoin jää muruakaan. Kesän grillikauden jälkeen on mukava palata perinteisten ruokien pariin. Arkea ja mieltä lämmittää esimerkiksi kermainen lasagne! Kreivin keittiön lasagnessa pitää olla kermaisuutta ja paljon makua.

Kreivin keittiössä luotetaan herkullisiin Rönkän tuotteisiin. Jauhelihan valinnassa ratkaisee maku, ulkonäkö ja paikallisuus. Rönkän tuotteet ovat näihin kriteereihin vastanneet, sillä maussa todellakin on sen voima. Lihat ovat erittäin laadukkaita ja maistuvia.

Texmex-pelti

  • 400g Rönkän naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • tacomausteseos
  • 1 punainen chili
  • 1 punasipuli
  • 2 maissia
  • jalapenoja
  • nachoja
  • tomaattiterttu
  • lime
  • herneenversoja
  • kastikkeita, esimerkiksi salsakastike, cheddardippi, guacamoledippi, jalapeno-valkosipulidippi

Kuori ja pilko sipuli. Paista jauheliha ja sipuli pannulla. Pese ja pilko tomaatti, lisää jauhelihan sekaan. Lisää jauhelihan joukkoon mausteseos ja hieman vettä. Sekoita hyvin ja anna kiehua hetken. Laita pellille reilusti nachoja ja kaada jauhelihat päälle. Pese ja pilko chili sekä punasipuli, lisää pellille. Katkaise maissit ja lisää nekin pellille. Pese tomaattiterttu ja lisää joukkoon. Ripottele päälle myös jalapenoja ja haluamiasi kastikkeita. Paista uunissa 250 asteessa kymmenen minuuttia. Lisää pellille limen palasia ja herneenversoja. Tarjoile haluamiesi kastikkeiden kanssa.

Kermainen lasagne

  • 700 g Rönkän naudan jauhelihaa
  • öljyä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 tl pippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhelihamaustetta
  • 1 tl yrttimaustetta
  • ½ tl chilimaustetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 lihaliemikuutiota
  • 5 dl vettä
  • 6 rkl maizena ruskeaa suurustetta
  • 4 dl maitoa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 175 g mozzarellaraastetta
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl vehnäjauhoa
  • 175 g emmentalraastetta
  • lasagnelevyjä

Öljyä vuoka valmiiksi ja aloita lasagnen valmistus ruskean kastikkeen teolla. Kuori ja pilko sipulit. Paista sipulit ja jauhelihat isolla pannulla tai kattilassa. Mausta pippurilla, suolalla, jauhelihamausteella, yrttimausteella ja chilimausteella. Lisää tomaattimurska, lihaliemikuutiot ja vesi. Kiehauta ja sekoita muutaman minuutin ajan. Sillä välin, kun ruskea kastike kiehuu, niin voit aloittaa juustokastikkeen teon. Kiehauta kattilassa maito ja kerma. Lisää joukkoon mozzarellaraaste ja suola. Sekoittele ja sulata juusto maidon joukkoon. Kun juusto on sulanut, tarkista maku. Suurusta ruskea kastike maizenalla ja juustokastike vehnäjauholla. Kun kastikkeet ovat valmiita, voit aloittaa lasagnen kasaamisen. Laita vuokaan ruskeaa kastiketta, juustokastiketta, emmentaljuustoa ja lasagnelevyjä. Ainekset riittävät noin kolmeen kerrokseen, riippuen vuoan koosta. Päällimmäiseksi jää kastikkeet ja juustoraaste. Paista lasagnea uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan. Anna lasagnen vetäytyä ennen tarjoamista. Tarjoile esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa!

Lisää Kreivin keittiön reseptejä: www.kreivinkeittio.fi

Jenni Kreivi

Kreivin Keittiö