HK Maakarit – lihantaitajien ammattitaidolla, kotimaisesta lihasta

 

Suomen kesään kuuluu olennaisena osana makkara ja kesän ensimmäinen grillimakkara on tirisevän herkullinen makunautinto! HK Maakarit® artesaanimakkarat valmistetaan Vantaan Pakkalassa, Mikkelin Tikkalassa ja Forssan Makkaramäellä perinteisiin kädentaitoihin luottaen. Inspiraatio Maakarit-makkaroihin kumpuaa maailman ruokaisista klassikoista. Suomalainen liha, aidot mausteet ja lempeä leppäsavu takaavat parhaat maut.

Löydä Maakarit-suosikkisi kesän uutusmauista

Kesän Maakarit-uutuusmakkarat saapuivat kauppoihin vapun aikaan. HK Maakarit® -sarjaan uutuudet ovat Monzan Massimo, Cannesin Claudia, Chef´s Special Ripen Ryynäri ja raakamakkara Palermon Mario. Kaikki uutuudet maistuvat sellaisenaan nautittuna, mutta niiden kaveriksi sopii erinomaisesti makumaailmaa täydentävä ja makunautinnon viimeistelevä olut.

Belgialaisessa vehnäoluessa eli witbierissä maistuvat sitrukset ja korianteri. Raikas ja miedosti humaloitu Hoegaarden on ehdoton valinta lasiin savustetun ja täyteläisen makuisen Monzan Massimon vierellä. Kuvittele tämä: kuuma kesäpäivä, vastagrillattu maukas makkara ja jäähdytetystä oluttuopista nautittava belgivehnä.

 

Ranskan Rivieran lämpöä henkivä Cannesin Claudia on savustamaton kalkkunamakkara, jonka makuparina maistuu mainiosti täällä Pohjolassa vielä hieman vähemmän tavattu milkshake IPA. New England IPAn alalaji milkshake IPA on hedelmäinen ja sitruksinen olut, johon on lisätty laktoosia tuomaan kermaisuutta. Näin syntyy uudenlainen oluen ja makkaran liitto, joka toivottavasti tulee olemaan monen suosikki tänä kesänä. Olutsuositus: Milky IPA, Maku Brewing

Keittiöguru Risto Mikkolan signature-makkaran kyytipoikana toimii parhaiten rehti ja reilu suomalainen lager. Lapin Kullan kehittäjänä tunnetun panimomestari Leo Andelinin alkuperäisellä 60-luvun reseptillä keitelty Tornion Panimon Original Lapland Lager on täsmävalinta oluthyllyllä, kun ostoskorista löytyy myös paketti tai kaksi Ripen Ryynäriä.

Raakamakkara Palermon Mario kätkee sisäänsä parmesaanin ja pancettan aromeja, joiden ehkä hieman yllättäväksikin olutpariksi valikoituu tuhti red ale. Esimerkiksi paahteinen ja hieman huulia tahmaava Rock Paper Scissorsin Rye candy red ale toimii mainosti italialaistyyppisen raakamakkaran kumppanina.

Cannesin Claudia sitruunaperunoiden kera

2 pkt HK Maakarit® Cannesin Claudia 250 g
1 rkl voita
1 sipuli kuutioituna
2 kpl valkosipulinkynsiä silputtuna
2 kpl laakerinlehtiä
2 rkl tomaattipyreetä

1/2 dl siiderietikkaa
1 dl kanalientä
200 g ranskankermaa
1 rkl rakuunaa hienonnettuna
oliiviöljyä
rouhittua mustapippuria
maissitärkkelystä suurustamiseen (tarvittaessa)

Sitruunaperuna:
500 g jauhoisia perunoita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl voita
suolaa
rouhittua mustapippuria

Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää joukkoon tomaattipyree sekä laakerinlehdet. Kaada joukkoon siiderietikka ja anna kiehua, kunnes etikka on lähes kokonaan haihtunut. Lisää joukkoon kanaliemi ja ranskankerma ja kiehauta ja suurusta tarvittaessa. Lisää lopuksi joukkoon hienonnettu rakuuna ja pidä kuumana.

Paahda perunoita 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti paahtuneita ja kypsiä. Murskaa perunat isolla lusikalla ja mausta voilla, sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Paista makkaroihin kaunis väri pienessä määrässä rypsiöljyä. Voit myös halutessasi grillata makkarat, jolloin saat extramakua ruokaan. Lisää makkarat mukaan kastikkeeseen ja hauduta noin 6 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä. Tarjoa makkarat ja kastike murskattujen sitruunaperunoiden kanssa.