Monipuolisuutta grillauskauteen a la Rönkä – Ota talteen kesän herkullisimmat grillausreseptit

Grillauksen ei tarvitse pyöriä aina makkaran ja muiden perinteisten grillikauden peruskivien ympärillä. Herkkuburgerit valmistuvat helposti suuremmallekin porukalle, karitsa on simppeliä grillattavaa ja savuporoherkkusienet vievät herkullisuudellaan kielen mennessään. Ota reseptit talteen alta!

Kaikki resepteistä löytyvät raaka-aineet löydät Kaakkurin K-Citymarketin hyllyvalikoimasta.

Rön­kä Herk­ku­bur­ger

Kauppalista

Aloita täytteistä: siivuta mandoliinilla retiisiä, fenkolia ja tankoparsaa erittäin ohuiksi siivuiksi ja laita siivut versojen kanssa kylmään veteen odottamaan pihvien paistumista.

Sekoita sinappi sekä majoneesi keskenään ja laita seos myös odottelemaan pääraaka-ainetta.

Kuumenna pannu korkealle lämmölle, lisää öljyä ja ruskista pihvejä n. 2 minuuttia per puoli. Aloita sillä välin burgereiden kokoaminen. Levitä sämpylöiden pohjille reilusti sinappimajoneesia, valuta kasvikset ja sekoita niihin hieman balsamicokastiketta. Laita kasviksia runsaasti sämpylän pohjalle majoneesin päälle ja aseta seuraavaksi pihvit suoraan pannulta.

Pihvien päälle pikkelöityä punasipulia, kansi päälle ja herkuttelemaan!

VINKKI!

Pikkelöityjen punasipuleiden ohjeen löydät täältä. Balsamicokastikkeen puolestaan täältä.

Meri-La­pin Ka­rit­sa­var­taat

Kauppalista

 • 400 g Rönkä Meri-Lapin Karitsan jauhelihaa
 • 1 vihreä chili
 • 1 sipuli
 • 2 rkl korianteria
 • 2 valkosipulinkynttä
 • 1 tl chilijauhetta
 • 1 tl garam masala -mausteseosta
 • ½tl jauhettua kuminaa
 • 2 tl rouhittuja manteleita
 • 1 kananmuna
 • Öljyä
 • Grillivartaita (puisia tai metallisia)

Liota puisia grillivartaita vähintään puoli tuntia ennen grillausta, jotta ne eivät pala grillissä. Metallisille tätä ei luonnollisesti tarvitse tehdä. Silppua chili, sipulit ja korianteri hienoksi ja sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi.

Muotoile massasta pitkulaisia vartaita tikkujen ympärille ja sivele niiden pintaan öljyä. Lämmitä grilli n. 170°C -asteiseksi ja paista vartaita kansi kiinni, sivellen vartaille öljyä aina kun kääntelet niitä. Paista kauniin ruskeiksi, mutta varo, etteivät vartaat pääse kuivumaan.

Tarjoile riisin ja tsatsikin kera!

Sa­vu­po­ro­herk­kusie­net

Kauppalista

 • 150 g Rönkä Poron Kylmäsavurouhetta
 • 12 isoa herkkusientä
 • 150 g tuorejuustoa
 • 1 dl raastettua parmesania
 • 1 sipuli
 • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
 • Suolaa
 • Pippuria

Esilämmitä grilli keskilämmölle. Herkkusienet kypsennetään pääasiassa suoralla lämmöllä, mutta kannattaa jättää toinen reuna grillistä vapaaksi hiilistä tai kaasugrillin kohdalla jättää laitimmainen poltin sytyttämättä.

Irrota herkkusienistä kannat ja silppua ne. Siirrä silppu kulhoon ja kaada perään savupororouhe. Silppua myös sipuli ja murskaa valkosipulit, kaada nekin kulhoon. Lisää tuorejuusto, mausteet ja parmesani. Sekoita hyvin ja lusikoi täytettä herkkusienten sisälle.

Grillaa herkkusieniä suoralla lämmöllä kansi suljettuna, kunnes ne ovat ruskistuneet ja täyte kuplii houkuttelevasti.

Tarjoile mehukkaiden pihvien ja kesän kasvisten kera!