Onko kissasi nirso? Näillä vinkeillä voit tutustuttaa kissasi uuteen ruokaan

Kissan ruokinnassa vaihtelu ja ravinnon monipuolisuus on tärkeää. Monipuolisella ruokavaliolla estetään mahdollisia ravinnosta johtuvia puutostiloja ja varmistetaan kissalle tärkeiden ravintoaineiden riittävä saanti.

Kissat voivat olla usein valikoivia ja harkitsevia ruokansa suhteen ja niitä kutsutaankin usein ”nirsoiksi”. Toiset kissat suostuvat syömään vain muutamaa ruokatuotetta ja kääntyvät kannoillaan, vaikka kuppiin laittaisi kuinka maistuvia vaihtoehtoja. Toiset kissat taas syövät samaa tuotetta vain jonkin aikaa, jonka jälkeen vaativat taas uusia makuelämyksiä lautaselleen.

Uudistuneen PrimaCat-kissanruokasarjan tuotteet sisältävät aina runsaasti lihaa, ilman kissalle turhaa vehnää tai lisättyä sokeria. Runsaasti hiilihydraattia ja etenkin sokeria sisältävät ruoat usein koukuttavat kissaa, jolloin vaihtaminen terveellisempään ruokaan voi olla joskus haastavaa. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, kunhan vaihdon tekee pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti.

 

Kokeile näitä vinkkejä siihen, kuinka vähän nirsommankin kissan ruokavalion voi muuttaa paremmaksi:

  • Tarjoa 1-2 päivän ajan pieni annos uutta ruokaa vanhan ruuan rinnalla omassa kupissaan. Siten kissa tottuu uuden ruoan tuoksuun ja saa maistaa sitä halutessaan.
  • Sekoita seuraavaksi uutta ja vanhaa ruokaa samaan kuppiin. Laita alussa uutta ruokaa noin 1/5 ja lisää uuden ruokaa määrää asteittain seuraavina päivinä.
  • Noin viikon kuluttua voit tarjota kokonaan uutta ruokaa, jos kissa on oppinut syömään sitä yhdessä vanhan ruuan kanssa. Joillakin kissoilla voi mennä pidempäänkin. Jatka silloin sekoituksen tarjoamista ja tarjoa täysin uutta ruokaa myöhemmin uudelleen.

Lue lisää vinkkejä nirson kissan ruokintaan PrimaCatin sivuilta: www.primacat.fi

Muistathan, että kissa ei tule koskaan paastottaa. Jo vuorokauden syömättömyys voi aiheuttaa vakavia vaurioita kissan elimistölle.