Oulussa käsityönä tehdyt äitienpäiväkakut ilahduttavat tänäkin vuonna sekä äitejä että heitä juhlivia läheisiä

Omilla ostosvalinnoillaan voi oikeasti vaikuttaa ja antaa tukensa paikalliselle tuotannolle sekä oman alueen tuotteille ja työpaikoille.

Käsin valmistetut kakut ovat juhlava osa äitienpäivän kahvi- ja jälkiruokapöytää.

Meneillään oleva kevät on monella tavalla poikkeuksellinen, mutta onneksi on asioita, jotka pysyvät, kuten vuoden ehdottomiin kohokohtiin kuuluva äitienpäivä. Myös oululainen leipomo-konditoria Pulla-Pirtti valmistautuu leipoen ja asiakkaitaan palvellen äitienpäivään.

”Alusta loppuun saakka konditoriassamme käsin valmistettuja suosittuja äitienpäiväkakkuja on tänäkin vuonna saatavilla ja toimituksemme hoituvat normaalisti”, toimitusjohtaja Hannu Räinä lupaa.

”Tänä vuonna valikoimassamme on perinteisen mansikkatäytteisen valkosuklaakiharakakun lisäksi myös kotimaisista vadelmista valmistettu moussekakku.”

Lähituottajan suosiminen ja ylipäätään Pohjois-Suomen lähiruoan ostaminen on nyt tärkeämpää kuin koskaan. Oman alueen tuotteiden kysyntä kaupoista on suorin tapa vaikuttaa siihen, että kaupat tekevät tilauksiaan leipomolle.

”Tukemalla oman alueen tuotantoa ja ostamalla paikallisia tuotteita voi oikeasti vaikuttaa työpaikkojen säilymiseen”, vakuuttaa Räinä.

Paikallinen yritys luo toimeliaisuutta ja hyvinvointia sekä suoraan että välillisesti.

”Pulla-Pirtti työllistää noin 120 henkilöä ja välillisesti yhteistyökumppaneiden kautta kokoaikaisesti noin 30 henkilöä. Leipomon toiminta synnyttää työtä esimerkiksi kuljetusalalle”, Räinä kertoo.

Ajankohtainen kahvipöydän herkku, käsin valmistettu äitienpäiväkakku, käy hyvin esimerkistä, joka ilahduttaa paitsi perheen juhlassa myös työnä konditoriassa.

”Kausikakkujen aikaan konditoriamme työllistääkin noin 10 henkilöä”, Räinä mainitsee.

Vuonna 1958 kuuden leipomoalan ammattilaisen työpanoksella toimintansa aloittanut Pulla-Pirtti on oululainen perheyritys, jolle paikallisuus on ollut alusta asti voimavara. Paikallisista jauhoista leivotut leivät, rieskat, kahvileivät ja konditoriatuotteet ovat tarjolla nykyisin kauppojen hyllyjen lisäksi verkkokauppojen valikoimista.

Monelle kaupassa käynti on kevään poikkeusoloissa muuttunut ja esimerkiksi verkkokaupassa asiointi on tullut tutummaksi.

”Onkin hyvä muistaa, että Pulla-Pirtin tuotteet ovat myös saatavilla kauppojen verkkokaupoista. Paikallista tuotantoa ja oman alueen tuotteita voi suosia hyvin myös siellä”, Räinä vinkkaa.

Kotimaisuus ja paikallisuus näkyvät työn ja raaka-aineiden lisäksi Pulla-Pirtin tuotteissa paikkauksien Hyvää Suomesta -merkkinä.

”Paikallisuus tarkoittaa leipomotuotteissa aina myös tuoreutta”, Hannu Räinä painottaa.

Oman alueen lähituotannon tukeminen omilla ostospäätöksillä on toimitusjohtaja Hannu Räinän mukaan vaikuttava tapa auttaa eri toimijoita poikkeusaikojen yli. Arkistokuva.