Kalastajalle kiitos – Hätälän kampanja kannustaa herkuttelemaan kotimaisella luonnonkalalla

Suomalaiset ammattikalastajat tekevät arvokasta työtä, jonka ansiosta me kaikki saamme nauttia kotikeittiöissä esimerkiksi tuoreista kuhafileistä, muikuista tai silakoista. Se on usein myös kovaa työtä ja pitkää päivää luonnon ja säiden armoilla, eikä saaliin määrästäkään ole koskaan varmuutta.
Hätälä Oy on käynnistänyt koko vuoden 2020 kestävän valtakunnallisen kampanjan KALASTAJALLE KIITOS, jolla haluamme tehdä kalastajien työn näkyväksi ja kannustaa kaikkia suomalaisia käyttämään enemmän kotimaista luonnonkalaa. Kun kalastajien saaliilla on tarpeeksi kysyntää, pysyy kalastuselinkeino elinvoimaisena ja houkuttelevana uusille kalastajasukupolville.

Sinäkin voit kiittää kalastajaa

Kalastajalle kiitos -kampanjaan osallistuminen on helppoa: valitse ostoskoriisi Hätälän kalastajien pyytämää kotimaista kalaa, vie kotiin, kokkaa ja herkuttele terveellisesti ympäristöystävällisellä lähiruoalla.

Hätälä lahjoittaa jokaisesta vuonna 2020 myydystä kotimaisen kalan Kalastajalle kiitos -kampanjapakkauksesta 10 senttiä kotimaisen ammattikalastuksen tukemiseen. Kampanjatuotteet tunnistat kampanjasta kertovasta tarrasta.

Palvelutiskissä myynnissä on kuukausittain vaihtuva kauden kala, jonka kokonaismyynnistä Hätälä lahjoittaa 20 senttiä/kg. Katso kauden kala -kalenteri kampanjasivulta.

Hätälä lahjoitta vuoden aikana kertyneen summan tammikuussa 2021 Suomessa toimiville kymmenelle alueelliselle kalatalousryhmälle, jotka edistävät meri- ja kalatalouden elinkeinoja. Kampanjan kummeina toimivat SAKL R.Y. – Suomen ammattikalastajaliitto ja Suomen sisävesiammattikalastajien liitto ry.

Helmikuussa herkutellaan muikulla ja silakalla

Helmikuussa Kalastajalle kiitos -kampanjan kauden kaloina palvelutiskissä ovat silakka ja kokonainen muikku, erinomaisia ja monipuolisia ruokakaloja molemmat. Muikku maistuu niin paistettuna, keitossa kuin erilaisissa pata- ja laatikkoruoissa. Silakasta voi kokata herkullisten perinneruokien lisäksi esimerkiksi japanilaishenkistä silakkatempuraa tai kuvan rapeat tikkusilakat vaikkapa illanistujaisten dippailuruoksi.

Lisätietoa kampanjasta sekä reseptit kotimaisesta kauden kalasta löydät kampanjasivultamme.

Kalastajalle kiitos -aiheita ja muuta kalaruokainspiraatiota päivittyy jatkuvasti myös Hätälän somekanaville. Seuraa Facebookissa @HatalaOy ja Instagramissa @hatala_oy

Kiitos, kun olet mukana kiittämässä kalastajaa!