Kalaherkut kruunaavat joulupöydän

Joulupöydän kruunaavat kalaherkut eri muodoissa. Monen jouluun kuuluukin monipuolinen kalapöytä. Useammalle kalat ovat myös joulun odotetuimpia herkkuja. Erilaiset graavikalat, savukalat, mädit, sillit ja silakat ovat perinteisiä joulukaloja. Modernimpaan joulupöytään löytävät tiensä myös sushit, ravut ja äyriäiset. Kalaruoat voi tarjota juhlavana alkuruokana tai koko aterian pääruokana. Joulukalojen lisukkeena toimivat keitetyt perunat. Lisäksi tummat leivät kuten saaristolaisleipä sopivat joulun kalapöytään erinomaisesti.

Joulukaloille sopivat myös erilaiset kastikkeet ja dipit. Kokeile esimerkiksi herkullista sinappista kastiketta graavi- ja kylmäsavukalalle. Kastike on nopea valmistaa ja sen voi tehdä jo etukäteen jääkaappiin odottamaan.

Kastike graavi- ja kylmäsavukalalle

 

Ainekset:

1/2 dl vaaleaa Dijon-sinappia

1–2 rkl sokeria

1–2 rkl viinietikkaa (maustetuilla etikoilla saat vaihtelua kastikkeeseen)

3/4 dl öljyä

2–3 rkl hienonnettua tilliä

suolaa ja pippuria myllystä

 

Valmistus:

Sekoita sinappi, sokeri ja etikka keskenään. Lisää sitten öljy hitaasti koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Lisää lopuksi tilli ja mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa kastike graavatun tai kylmäsavustetun kalan kaverina.

 

Lue lisää Lerøyn tuotteista: http://www.leroy.fi/tuotteet/ tai katso lisää herkullisia kalareseptejä: http://www.leroy.fi/reseptit/

Tuotteet löydät Citymarket Kaakkurin kylmähyllystä ja hyvin varustelluista kaupoista kautta maan.