Perinteiset joulutortut leivotaan käsin

Joulu on herkuttelun aikaa. Oikealla voilla leivotut joulutortut leivotaan tietenkin paikallisiin jauhoihin ja viimeistellään herkullisella luumuhillolla. Pulla-Pirtin leipomossa Joulutortturesepti on pysynyt lähes alkuperäisenä jo 60 vuoden ajan.

Joulun todelliset herkut tulevat Kaakkurin Citymarkettiin aivan kulman takaa. Alle 2 km päässä sijaitseva Pulla-Pirtin leipomo valmistaa perinteiset joulutortut alusta asti käsityönä. Torttuja leivotaan joka arkipäivä Lepolantien leipomossa sormet sauhuten. Aidon ja perinteisen tortun tunnistaa sen kullankeltaisesta väristä ja suussa sulavasta mausta.

Perinteisen joulutortun salaisuus on sen valmistuksessa. Taikina leivotaan aamulla, päivällä tortut taitellaan käsin, sen jälkeen luumutetaan ja paistetaan juuri oikea aika. Vaikkei joululaulut leipomossa soikaan, vallitsee leipureiden kesken lämmin ja iloinen ilmapiiri. Jokainen leipuri pääsee näkemään oman työnsä jäljen, kun lehtevät tortut vedetään ulos uunista. Tuoksu on hurmaava ja herkulliset hetket jokaisen joulupöydässä on taattu.

Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti on toimintansa vuonna 1958 Oulussa, Aleksanterinkadulla aloittanut perheyritys.

Paikallisuus ja tuoreus ovat Pulla-Pirtin arvoja, ja lähes kaikilla Pulla-Pirtin leivillä onkin Hyvää Suomesta -merkki. Kaikki Pulla-Pirtin tuotteet leivotaan kotimaisiin, paikallisiin, jauhoin. Kotiseudulla tuotettu ruoka on Pulla-Pirtille sydämenasia.