Sushikulttuuria oululaisille K-Citymarket Kaakkurissa – sushit valmistetaan tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista

”Haluamme opettaa oululaiset syömään sushia,” K-Citymarket Kaakkurin kauppias Risto Kontturi toteaa. Hänen haaveensa toteutuma on nyt entistä lähempänä. Kaakkurissa on nimittäin juuri avattu Oulun ensimmäinen ruokakauppaan perustettu sushikeittiö.

Kauppias Risto Kontturi näyttää mallia, miten sushivalintaa tehdään.

”Kehitämme askel askeleelta toimintaamme kohti täydellistä ruokakauppaa. Tämä sushikeittiö on yksi uusi askel sillä tiellä. Sushihan on koko ajan kasvava ruokatrendi. Keittiömme on siis vastaus asiakkaidemme toiveisiin – ja odotuksemme ovat kyllä korkealla tämän suhteen.”

Ammattitaitoinen ja monikansallinen henkilökunta

K-Citymarket Kaakkurin sushikeittiössä on noin 6–10 henkeä töissä päivittäin. Henkilökunnan määrä vaihtelee vähän päivästä riippuen: loppuviikosta keittiössä on enemmän kiirettä.

Sushkeittiön henkilökunta tulee SushiTakelta, joka on K-Citymarket Kaakkurin yhteistyökumppani. Henkilökunta on monikansallista ja erittäin ammattitaitoista. Sushikeittiön työn taustalla on kolme perusperiaatetta: tuoreus, laatu ja laaja valikoima. Sen tavoitteena on ennen kaikkea tuottaa mielihyvää asiakkaille.

”Sushikeittiömme tarjoaa asiakkaille elämyksen siinäkin mielessä, että sushit valmistetaan paikan päällä alusta asti. Oman sushin valmistusta voi siis halutessaan seurata vierestä”, Risto Kontturi sanoo.

Sushit valmistetaan puhtaasti käsityönä.

K-Citymarket Kaakkurin sushikeittiössä laatu on ensiarvoisen tärkeää. Kokeilla on käytettävissään lähes 200 erilaista reseptiä. Moninaisista tarjolla olevista susheista asiakas voi valita haluamansa tuotteen buffetpöydästämme.

”Kokkimme valmistavat sushit japanilaista ruokaperinnettä kunnioittaen. Heillä on esimerkiksi hyvin tarkat keitto-, sekoitus- ja haudutusajat riisille, jotta oikea kosteus ja täsmällinen maku saadaan onnistuneeseen lopputulokseen.”

Mitä kaikkea sushi on?

Sushi on yhteisnimitys japanilaisen ruoan erilaisille yhdistelmille, jotka on valmistettu erikoisriisistä nimeltä ”koshihikari”. Se on koostumukseltaan täydellisen tahmea ja pienikokoinen riisi, johon sushinvalmistuksessa lisätään esimerkiksi tuoretta kalaa, merilevää, katkarapuja ja erilaisia hedelmiä ja vihanneksia.

Tärkeimpiä sushityyppejä ovat Makirullat, California-rullat sekä Nigiri. Makirullassa nori-merilevä on sekä sushin sisällä että ulkopuolella. Se voidaan täyttää esimerkiksi kalalla, kurkulla tai katkaravuilla.

     

California-rullassa riisi on rullan ulkopuolella ja merilevä sisäpuolella. Se voidaan täyttää esimerkiksi lohella tai tonnikalalla. Nigiri puolestaan on herkullinen sekoitus. Se on pieni, kevyt riisipallo, jonka pinnalla on ohut siivu tuoretta kalaa.

Miten sushia ostetaan ruokakaupasta?

K-Citymarket Kaakkurin sushikeittiössä asioiminen on nopeaa ja vaivatonta. Sushit voi syödä Citymarketin kahvilassa tai ottaa mukaansa ja syödä kotona. Sushipiste on avoinna joka päivä, myös sunnuntaisin.

”Noin 90 prosenttia asiakkaista ottaa sushit mukaansa. Ajattelin aluksi, että sushi olisi nuorten aikuisten juttu, mutta nyt näyttää kyllä siltä, että kaikenikäiset niitä ostavat. Myös vanhempi väestö on ollut todella kiinnostunut tästä”, Kontturi kertoo.

SushiTaken kokit ovat sushinvalmistuken ammattilaisia.

Hän rohkaisee kaikkia kiinnostuneita maistamaan sushia. K-Citymarket Kaakkurin sushikeittiössä on selkeät ohjeet oman sushilautasen valitsemiseen.

”Eri makuja testaamalla jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Jos on kysyttävää sushista, mielellämme opastamme kaikkia. Meillä kun on tämä kova tavoite opettaa oululaiset syömään sushia”, Kontturi hymyilee.

Haluamme kuulla mielipiteesi

Valikoimaamme ja palveluumme liittyviä palautteita voi jättää kätevästi sähköisellä lomakkeella. Palautteet menevät suoraan kauppiaille ja osastoille.

Puuttuuko valikoimastamme Sinulle tärkeä tuote? Ruusuja tai risuja? Klikkaa ja anna palautetta, se on meille tärkeää.

Palautekanava_kuva