Miksi kalaa kannattaa syödä vähintään kahdesti viikossa?

Kala on tietenkin herkullista, mutta sitä kannattaa muutenkin syödä usein. Kala on trendikästä ja terveellistä ja sitä suositellaan syömään ainakin kaksi kertaa viikossa. Kala on myös turvallinen ja ympäristöystävällinen valinta.

Kala on terveellinen valinta lautaselle, sillä siinä on paljon terveydelle välttämättömiä ravintoaineita. Paras vaihtoehto on syödä kalalajeja vaihdellen ja valita aterioille sekä rasvaisia kaloja, kuten lohta ja kirjolohta sekä vähärasvaisempia kaloja, kuten turskaa, tonnikalaa tai ahventa. Kala sisältää runsaasti tarpeellisia omega-3-rasvahappoja, jotka hellivät sydäntä ja verisuonia. Kala sisältää myös runsaasti laadukasta proteiinia, joka toimii kehon rakennusaineena. Sen lisäksi kala on tärkeä D-vitamiinin lähde etenkin suomalaisille pimeään aikaan. Syömällä kalaa säännöllisesti voi turvata myös B12-vitamiinin, seleenin ja muiden kivennäisaineiden saannin.

Oma arvoketju – tuoretta ja turvallista kalaa Raisiosta

Lerøyn tuotteiden raaka-aineet tulevat pääosin omasta arvoketjusta. Tuotannossa käytetään jäljitettävää pre rigor-merilohta, joka tulee Lerøyn omilta kasvatuslaitoksilta Norjan kylmistä ja kirkkaista vesistä. Pre rigor tarkoittaa sitä, että kala fileoidaan kahden tunnin sisällä nostosta. Prosessi parantaa kalan laatua: kalan liha on kiinteämpää, väri säilyy punaisempana ja se parantaa tuoteturvallisuutta, sillä kalaa käsitellään näin vähemmän.

Lerøyn lohi tulee Norjan vuonoilta tuoreina, sataprosenttisen jäljitettävinä fileinä. Hiilijalanjälki pienenee, kun kuljetetaan valmiita fileitä kokonaisten kalojen sijaan. Näin tulee myös vähemmän pakkausjätettä ja hävikkiä. Lohi on turvallista ja puhdasta ja siinä ei ole lääkejäämiä. Viljelyssä käytetään minimaalisen vähän antibiootteja: poikasia hoidetaan vain tarvittaessa ja mereen kasvamaan siirretyt kalat eivät saa antibiootteja enää ollenkaan.

Lerøyn rasiapakatut kalatuotteet on kätevä napata mukaan kaupasta ja niitä on helppo käyttää. Siisti suojakaasupakkaus takaa tuotteille pidemmän säilyvyyden ja herkän kalan käsittely on näin minimissä. Läpinäkyvät pakkaukset puhuvat puolestaan; asiakas tietää aina mistä maksaa.

Lohesta valmistuu herkullinen ateria nopeasti pannulla, uunissa tai grillissä. Kokeile vaikka lohta aasialaisittain:

Lohta aasialaisittain, chiliä ja valkosipulia

Ainekset (4:lle):

n. 600 g ruodotonta Lerøy merilohifileetä

1 punainen chili

1 iso valkosipulinkynsi

2 tl kalakastiketta

1 rkl seesamiöljyä

1 rkl hunajaa

Lisuke:

4 dl riisiä

puolikas keltainen paprika

puolikas punainen paprika

puolikas vihreä paprika

öljyä

Valmistus:

Sekoita keskenään puhdistettu ja pilkottu chili, puristettu valkosipulinkynsi, seesamiöljy ja hunaja. Sivele seosta lohifileen pinnalle.

Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja paista paloja öljyssä nahkapuoli alaspäin n. 5 minuuttia. Käännä palat ja paista niiden toista puolta 1 minuutti.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi paprikat. Kuullota riisi ja paprikat öljyssä, kunnet paprikat alkavat pehmetä.

Tarjoile paistettu lohi riisi-paprikapedillä.

 

Lue lisää Lerøyn tuotteista: http://www.leroy.fi/tuotteet/

Tuotteet löydät Citymarket Kaakkurin kylmähyllystä ja hyvin varustelluista kaupoista kautta maan.