HK Lihantaitajien lahja maailmalle: Rypsiporsas®

Suomalainen Rypsiporsas® on palkittu maailmalla parhaana arvostetussa Cogeca, European Agri-Cooperatives -innovaatiokilpailussa. Kunniamainintaakin arvokkaampaa on kuitenkin Rypsiporsas®-lihan saama arvostus maailmalla: Rypsiporsas®-lihaa viedään muun muassa Hong Kongiin, jossa sitä käytetään huippuravintoloissa. Rypsiporsas®-raaka-ainetta arvostetaan tietysti sen herkullisen maun, mutta myös rasvan koostumuksen sekä antibioottivapaan kasvatuksen vuoksi.

HK Rypsiporsas® nopeat fileesuikaleet -tuoteperhe täydentyi syyskuussa ravintolamaailmasta tutulla Karamellipossulla, joka vie kotikokin hetkessä makumatkalle Aasiaan. HK Rypsiporsas® Karamellipossu nopeat fileesuikaleet 360g kypsyvät pannulla nopeasti ja ne on helppo maustaa ja viimeistellä pakkauksessa mukana tulevalla herkullisella ja hieman tulisella kastikkeella, joka lisätään pannulle paiston loppuvaiheessa. Rypsiporsas® -fileesuikaleet ovat ravintolatason ruokaa, joka valmistuu nopeasti kotikeittiössä maksimissaan 15 minuutissa. Yhdestä pakkauksesta riittää 2 – 3 hengelle. Lisää vain lisukkeeksi riisi, nuudeli tai kasvikset.

Karamellipossua, kananmunaa ja paksoita

4 annosta   valmistusaika n. 30 min, laktoositon, gluteeniton

Maukkaalle karamellipossulle riittää kaveriksi yksinkertaiset lisukkeet. Pehmeäksi keitetyn kananmunan ja paistetun paksoin lisäksi ei paljoa muuta tarvita.

 

Ainekset (4 annosta)

1 pkt HK Rypsiporsas® Karamellipossu 360 g

4 kpl kananmunia

5 rkl srirachaa

1 rkl rypsiöljyä

 

Paistettu paksoi:

1-2 paksoita

3 kevätsipulin vartta

1 rkl raastettua inkivääriä

2 rkl seesamiöljyä

suolaa

 

Valmistusohje:

Kuumenna noin litra vettä kiehumispisteeseen ja aseta kananmunat varovasti veteen. Keitä 5 ½  minuuttia. Kaada vesi pois kattilasta ja anna munien kuivahtaa puolisen minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä. Freesaa kevätsipuliviipaleet ja inkivääri pienessä määrässä seesamiöljyä. Halkaise paksoi neljään osaan lisää pannulle. Paista pannulla, kunnes paksoi hieman pehmenee ja saa kauniin värin. Mausta suolalla.

Paista possusuikaleet nopeasti kuumalla paistinpannulla pienessä määrässä rypsiöljyä. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita lopuksi karamellikastike suikaleiden joukkoon. Tarjoa karamellipossu kananmunien ja paksoin kanssa.

 

Muista testata myös näitä

Syyskuun alussa lanseeratun HK Rypsiporsas nopea fileesuikale Karamellipossun lisäksi helposti valmistettavien Rypsiporsas suikaleiden sarjaan kuuluu suomalaiseen makuun sopiva HK Rypsiporsas Red Thai Curry nopea fileesuikale 335g, jossa on mukana thai curry-maustemix ja maun viimeistelyyn sopiva rapea paahdettu sipuli. Sarjaan kuuluu myös korealaisen keittön makumaailmasta inspiraationsa saanut HK Rypsiporsas Korean Bulgogi nopea fileesuikale 335g, jossa on mukana korealainen maustemix ja seesaminsiemenet maun viimeistelyä varten.