Oulun oma herkku taipuu moneksi, kokeile perinteistä rieskaa pizzapohjana tai rieskarullana!

Loppukesän helpoimmat välipalat syntyvät paikallisesta herkusta -rieskasta! Kokeile rieskaa vaikka pizzapohjana tai herkullisina rieskarullina.

Nopeat rieskarullat

Pulla-Pirtin Rieskasta syntyy herkullinen ja nopea suolainen herkku niin aamupalalle kuin illanistujaisiin. Kokeile myös retkievääksi. Hyvää, helppoa ja läheltä.

Ainesosat:

2 pss ( 4kpl ) Pulla-Pirtin Perunarieskaa tai Rieskaa
2 pkt  (n. 300g) Kylmäsavustettua lohta
Avokadoa
Rucolaa
1 pkt tuorejuustoa tai majoneesisalaattia

Resepti:

1.    Levitä rieskalle valitsemaasi tuorejuustoa tai majoneesisalaattia.
2.    Paloittele kylmäsavustettu lohi rieskan päälle tasaisesti
3.    Viipaloi lohen päälle avokadoa
4.    Lisää mieleisesi määrä rucolaa
5.    Kääri tiiviille rullalle. Anna tarvittaessa levätä viileässä kelmuun käärittynä tunnin verran.
6.    Leikkaa rullat sopiviksi annospaloiksi (noin 1,5 cm) juuri ennen tarjoilua tai nauti vaikka kokonaisena!

Rieskapizza

Joka perjantain ehdoton hittiresepti on Rieskapizza lähialueen tuotteista. Oululaiset tietävät, että majoneesi kuuluu pizzaan. Kokeile ja yllätä kaverisi!

Ainesosat:

2 pss Pulla-Pirtin Rieskaa
1 pkt Viskaalin naudan meetvursti
1 rs Kasvishovin chilimajoneesia
400 g tomaattimurskaa
200g juustoraastetta
kirsikkatomaatteja
basilikaa
valkosipulia
sipulia
öljyä
suolaa

Resepti:

1. Lisää tomaattimurskan joukkoon sipuli, valkosipuli,basilika, öljy ja suola.
2. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Levitä reilu kauhallinen tomaattimurskaa rieskan päälle.
4. Ripottele juustoraaste pohjalle.
5. Lisää meetvursti-viipaleet.
6. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne rieskan päälle.
7. Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia tai grillaa grillissä kuumalla lämmöllä noin 5 min.
8. Lusikoi päälle chilimajoneesia.
9. Viimeistele basilikalla.
10. Leikkaa osiin ja nauti!

Näillä onnistut:

Rieska on Pulla-Pirtin rieskaperheen uusin tulokas, joka kehitettiin leipomon 60-vuotis juhlavuoden kunniaksi. Täysin ohrajauhoista leivotusta pehmeästä ja notkeasta rieskasta paistat herkulliset pizzat niin grillissä kuin keittiön uunissa. Rieskasta taivutat myös rieskarullat vaivattomasti ilman, että joudut pelkäämään niiden murtumusta.

Perunarieska on perinteinen ja maukas rieska, jonka valmistuksessa on käytetty pohjoissuomalaista perunaa. Perinteinen perunarieska maistuu aina lohen kanssa, mutta yllättää pehmeydellään myös rieskarullissa ja pizzapohjana.

 

Leipomo-konditoria Pulla-Pirtti on toimintansa vuonna 1958 Oulussa, Aleksanterinkadulla aloittanut perheyritys. Paikallisuus ja tuoreus ovat Pulla-Pirtin arvoja, ja lähes kaikilla Pulla-Pirtin leivillä onkin Hyvää Suomesta -merkki. Nykyään Pulla-Pirtti työllistää noin 100 alansa ammattilaista. Kaikki Pulla-Pirtin tuotteet leivotaan kotimaisiin, paikallisiin, jauhoihin Pohjois-Pohjanmaalla Oulussa ja Raahessa.