HK Maakarit – kun makkaran on paras olla paras

Grillikausi käy kuumana ja keskikesän parhaat artesaanimakkarat löydät HK Maakarit -valikoimasta.

Voimakkaan makuiset ja lihapitoisuudeltaan korkeat laadukkaat HK Maakarit® -artesaanimakkarat ovat valloittaneet suomalaisten grillit ja ruokapöydät. Ne valmistetaan käsityönä suomalaisesta lihasta. Inspiraationa ovat maailman klassikot ja maut syntyvät aitojen mausteiden saattelemana.

Raakamakkarat ovat tämän kesän hitti

Maakarit® -sarjan raakamakkarat keräsivät vuoden 2018 aikana useita voittoja makutesteissä ja HK Maakarit® Livornon Luigi valittiin muun muassa Akateeminen Kiuas-Seura r.y:n toimesta vuoden makkaraksi. Kesäkaudelle Maakarit® -raakamakkaravalikoima täydentyi Pampan Pablolla, jossa maistuu tulisuus mm. valkosipulin, inkiväärin, cayennepippurin ja pasilla chilin voimalla. Maakarit®-sarjan grillimakkarauutuus on HK Maakarit® Meksikon Miguel, jota maustavat mm. persilja, paprika, jalapeno ja oregano.

HK Maakarit Chef’s Special -makkarat huippukokkien nimikkoresepteillä

Laadukkaat huippukokkien suunnittelemat HK Maakarit® Chef’s Special -sarjan makkarat tarjoavat ravintolatasoisen makuelämyksen. Tämä erikoissarja valloittaa herkullisuudellaan ja saa kuluttajat kokeilemaan rohkeasti uudenlaisia makumaailmoja. Kesän 2019 uutuus tähän sarjaan on HK Maakarit® Chef’s Special Serkon suudelma, joka sisältää suomalaista viljaporsasta ja kanaa yhdistettynä raikkaaseen kaffirlimeen, pehmeästi potkaisevaan chiliin ja täyteläiseen kookosmaitoon. Maku on sopivasti tulinen, täyteläisen mausteinen ja tasapainoinen ja vie makumatkalle Kaukoitään! Makkaran resepti on muun muassa Farangista ja Gaijinista tutun keittiömestari Serko Rantasen käsialaa.

Livornon Luigi munakoiso-paprikasalaatilla höystettynä

80 g HK Maakarit Livornon Luigia

500 g punaista paprikaa (n. 2 kpl)

500 g munakoisoa (n. 1 iso munakoiso)

Kastike:

1 ruukku lehtipersiljaa hienonnettuna

1 dl oliiviöljyä

3 rkl sitruunamehua

2 tl suolaa

1 rkl sokeria

Halkaise paprika ja poista siemenet. Leikkaa seuraavaksi munakoiso noin 1 cm:n paksuisiksi kiekoiksi. Grillaa kasviksiin sopivasti väriä ja anna vetäytyä hetki. Tee sillä välin kastike sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Kuutioi hieman jäähtyneet kasvikset ja sekoita munakoisokuutiot kastikkeen kanssa. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia.

Thaimaalainen hot dog

1 pkt HK Maakarit® Serkon Suudelma

4 kpl hodarisämpylöitä

Srirachaketsuppi:

2 rkl ketsuppia

2 rkl srirachaa

Seljankukkamehulla pikkelöidyt vihannekset:

1 dl seljankukkamehutiivistettä

½ dl valkoviinietikkaa

1 rkl suolaa

2 porkkanaa

½ kukkaakaali

½ violetti kukkakaali

Kuori porkkanat ja leikkaa kuorimaveitsellä porkkanoista pituussuunnassa pitkiä ohuita viipaleita. Leikkaa kukkakaaleista nuput irti ja viipaloi ne terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi.

Kiehauta seljakukkamehu, etikka ja suola. Kaada kuuma liemi viipaloitujen vihannesten päälle ja jäähdytä liemessään. Sekoita ketsuppi ja sriracha keskenään. Anna maustua puolisen tuntia.

Grillaa makkaroita kuumassa grillissä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä hodarisämpylät ja täytä makkaralla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä srirachaketsupilla.

Lisää Maakarit-reseptiikkaa ja lihantaitajien vinkit onnistumiseen löytyvät osoitteesta https://www.hk.fi/tuotteet/maakarit/