Kesäisiä helppoja herkkuja Fazer Leipureiden artesaanileivillä

Leipomamme artesaanileipä on erittäin maukasta ihan vain voin kera nautittuna. Laadukkaalle käsin leivotulle leivälle löytyy kuitenkin myös monta muuta käyttötarkoitusta. Leivästä saat loihdittua nopean ja kesäisen lounaan tai iltapalan.

Kokeile vaikka seuraavia herkullisia reseptejä. Ne on kehittänyt Fazer Leipomoiden keittiömestari Jaakko Seppä. Lisää inspiroivia leipäreseptejä löydät sivustolta fazer.fi/leipurit.

Rouheciabatta savukalalla ja kananmunalla

1 viipale Rouheciabattaa

½ dl ”munavoita”

noin 50 g (1/2 dl savukalaa, esim. lohta, siikaa tai silakkaa

koristeeksi tilliä, hienonnettua ruohosipulia tai viipaloitua kurkkua

Munavoi

1 kananmuna

½ dl maustamatonta tuorejuustoa

¼ tl suolaa

(hienonnettua surohosipulia)

Leikkaa leivästä viipale ja levitä sen päälle munavoi. Riko kalan rakenne sormin tai haarukalla ja levitä se munavoin päälle ja koristele leipä nypityllä tillillä, hienonnetulla ruohosipulilla tai viipaloidulla kurkulla.

Munavoi

Keitä kananmunaa noin 10 minuuttia, jäähdytä ja kuori. Raasta tai hienonna kananmuna haarukalla ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja suola. Halutessasi lisää munavoin joukkoon ruohosipulia tai tilliä mausteeksi ja väriksi. Anna munavoin maustua kylmässä tunti tai kaksi.

Rustico kotijuustolla ja tomaatilla

1 viipale Rustico leipää

noin 2 tl (pinta peittoon) maustamatonta tuorejuustoa

3-4 viipaletta (1/2 cm paksuja, yhteensä noin 50 g) kotijuustoa

2-3 kpl kirsikkatomaatteja

1 oksa basilikaa, oreganoa tai timjamia

1 tl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria myllystä

Leikkaa leivästä viipale, juusto viipaleiksi ja tomaatit neljään osaan kuutioiksi. Sekoita tomaatin joukkoon mausteet, öljy ja hienonnetut yrtit. Voitele leipäviipale tuorejuustolla, nosta sen päälle juustoviipaleet ja maustetut tomaattikuutiot juuston päälle.

Jälkiruoaksi suosittelemme hurmaavan herkullisia Mansikka-vaniljawienereitä.