HK tarjoaa Lihantaitajien mehukkaimmat grillattavat ja herkullisimmat reseptit

Grillikausi käynnistyi lämpimän alkukevään johdosta jo huhtikuussa. Monipuoliset HK kesäuutuudet löydät nyt KCM Kaakkurin valikoimasta.

Kypsillä, savustetuilla lihoilla kotigrillaaja onnistuu varmasti

HK helpottaa grillausta tuomalla markkinoille kypsiä laadukkaita ja mehukkaita grillilihoja. Pyökkisavustus ja hidas kypsennys takaavat murean ja mehukkaan lopputuloksen, joten näillä tuotteilla jokainen onnistuu varmasti. Valikoimassa on kolme makumaailmaa: char siu -rubilla maustettu HK Savustettu porsaan niska, Korea-rubilla maustettu Savustettu porsaan pluma ja Austin-rubilla maustettu Savustettu naudan rinta.

HK Savustettu Viljaporsaan pluma vie makumatkalle trendikkääseen korealaiseen keittiöön. Porsaanlihalla on keskeinen rooli korealaisessa keittiössä ja maustamisessa käytetään tyypillisesti soijaa, inkivääriä ja seesamia. Viljaporsaan plumassa on murea rakenne ja sopivasti rasvaa, joka pitää lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Lihan pintaan sivellään makea Yakiniku -kastike.

HK Savustettu porsaan niska kuljettaa puolestaan makumatkalle kiinalaisen grillaukset saloihin. Etelä-Kiinassa on pitkät perinteet lihan savustuksella. Kantonilaiset ruoat maustetaan kunnioittaen raaka-aineiden luonnollista makua ja tarjoillaan makean kastikkeen kanssa. Char siu on perinteinen pintamausteseos, jossa päällimmäisenä nousee esille viismauste. Porsaan niskassa on murea rakenne ja rasva pitää lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Liha viimeistellään Hoisin -kastikkeella. Mahtavaa purtavaa pihveinä ja pulled porkin raaka-aineena.

HK Savustettu naudanrinta on barbeque-kulttuuristaan tunnetun Texasin inspiroima uutuus. Austinissa liha pintamaustetaan perinteisesti yksinkertaisilla mauilla, kuten sipulilla ja valkosipulilla. Austin on kuuluisa savustetusta naudanrinnastaan, jossa on murea rakenne ja sopivasti rasvaa pitämässä lihan mehevänä pitkän kypsennyksen aikana. Savustettu liha viimeistellään makealla Sweet & sticky -barbeque kastikkeella.

Grillaaminen ei voisi olla helpompaa: kypsät lihat kuumennetaan sellaisenaan grillissä tai uunissa ja lopputulos kruunataan pakkauksessa mukana tulevalla glaze-kastikeella. Lihat voi grillata kokonaisena tai pihveiksi leikattuna ja niistä on helppo valmistaa myös burgereita, tacoja tai grillileipiä. HK-merkki takaa, että liha on näissäkin tuotteissa aina suomalaista.

Aasiaburger

1 pkt HK Savustettu porsaan pluma, kypsä, Korea rubmauste, Yakiniku dip

1 rasia HK Caesar coleslaw -salaattia
4 briossi hampurilaissämpylää
½ pnt korianteria silputtuna
½ kurkku viipaloituna
½ dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1,5 dl vettä

Kiehauta vesi, etikka ja sokeri. Anna jäähtyä ja kaada jäähtynyt liemi kurkkujen päälle. Anna tekeytyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Kuumenna grilli ja grillaa savustettua plumaa keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Glaseeraa grillauksen loppuvaiheessa pakkauksen mukana tulleella kastikkeella.

Voit myös paistaa pluman uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on läpikotaisin kuumaa. Glaseeraa paiston loppuvaiheessa pakkauksen mukana tulleella kastikkeella.

Sekoita silputtu korianteri caesar coleslawin kanssa. Grillaa burgerisämpylä kuumaksi, mutta varo polttamasta. Viipaloi savustettu pluma ja täytä sämpylä pikkelöidyillä kurkuilla, savustetulla porsaan plumalla sekä kunnon annoksella coleslawta.

Savustettua possun niskaa ja vesimelonisalsaa

1 pkt HK Savustettu Porsaan niska, kypsä, char siu rubmauste, hoisin dip

2 kerää sydänsalaattia
200 g vesimeloni
200 g purkkimaissia
½ pnt basilikaa hienonnettuna
5 rkl oliiviöljyä
½ limen mehu
1 pieni kukkakaali
suola

Huuhtele ja valuta maissinjyvät ja paahda ne 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes jyvät saavat hieman väriä. Kuori ja kuutioi vesimeloni. Sekoita paahdetut maissinjyvät, vesimelonikuutiot, basilika, oliiviöljy, limemehu ja suola keskenään.

Siisti kukkakaalista lehdet ja suurin osa varresta. Leikkaa noin sentin viipaleiksi, niin että kukkakaali säilyttää muotonsa. Pyörittele viipaleet oliiviöljyssä ja grillaa noin 6 minuuttia välillä kääntäen, kunnes kukkakaali on napakan kypsää. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Leikkaa savustettu porsaan niska viipaleiksi. Grillaa pihvit grillissä keskilämmöllä noin kahdeksan minuuttia välillä käännellen, kunnes liha on läpikotaisin kuumaa. Glaseeraa liha grillauksen loppuvaiheessa pakkauksen mukana tulleella kastikkeella.

Voit myös paistaa niskan uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes liha on kuumaa. Glaseeraa niska lopuksi mukana tulleella hoi sin -kastikkeella.

Leikkaa sydänsalaatit pituussuunnassa halki ja grillaa kuumassa grillissä leikkuupinta alaspäin noin viisi minuuttia, kunnes saat hienon grillivärityksen salaattiin. Pyöritä grillatut salaatit suolalla ja rouhitulla mustapippurilla maustetussa oliiviöljyssä.

 

Kesän kiinnostavin ilmiö on kokeileva amerikkalaistyyppinen grillaus

Erilaiset luulliset palat, kuten ribsit, nostavat suosiotaan varsinkin kovempien grillausharrastajien joukossa. Tänä kesänä HK® uudistaa ribs-valikoimansa ja perinteinen Viljaporsaan Spare ribs löytyy nyt puolikkaana ja valmiiksi amerikkalaiseen tyyliin Canada Sweet BBQ -rubilla maustettuna. Noin 1,2 kilon painoiseen vakuumipakkaukseen pakatut ribsit on helppo valmistaa uunissa tai grillissä ja niiden miedon makea ja aavistuksen savuinen maku maistuu koko perheelle. Toukokuussa HK toi luullisten lihojen valikoimaan myös HK Viljaporsaan Flat ribsit Mexican Mole, jotka voi ribsinhimon yllättäessä heittää suoraan Maukkaan Viljaporsaan Flat Ribsin meksikolainen makumaailma on mausteinen, hapokas ja makea. Unohda kiire ja valmista kaikessa rauhassa. Maukkaat luulliset palat on leikattu porsaan fileeselän kohdalta.

Tulisuutta kaipaavan valinta on HK Viljaporsaan Riblet Mexican Cajun. Lihantaitajien cajun-maustetut luulliset ribletit sopivat mausteisen ruoan ystäville. Paras lopputulos syntyy, kun valmistat ribletit rauhassa miedolla lämmöllä. Riblet on leikattu porsaan lavan kohdalta, rintaluusta ja on mahtavan näköistä sekä makuista tarjottavaa esimerkiksi grillijuhliin.

Canada Sweet BBQ spare ribsejä ja grillattuja vihreitä papuja

6 annosta | Valmistusaika: n. 2 h 30 min | Erityisruokavaliot: laktoositon, gluteeniton

1 pkt HK Viljaporsaan Spare Ribs Canada Sweet BBQ
300 g vihreitä papuja
½ punttia lehtipersiljaa
1 rasia/250 g kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kuumenna grilli ja grillaa ribsejä epäsuoralla lämmöllä noin 1,5 tunnin ajan välillä käännellen ja miedolla grillauskastikkeella valellen. Nosta kypsät ribsit vetäytymään folioon noin 10 minuutiksi ja leikkaa paloiksi luiden välistä. Pidä ribsit lämpimänä ennen tarjoilua esimerkiksi folion alla.

Halutessasi voit myös kääriä ribsit folioon ja esikypsentää niitä 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Kuumenna grilli ja grillaa esipaistettuihin ribseihin kaunis grillipinta. Voit esikypsentää lihan hyvin jo vaikka grillausta edellisenä päivänä.

Pyörittele papuja rypsiöljyssä ja mausta ne sitten suolalla. Grillaa papuja kuumassa grillissä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin ja ovat napakan kypsiä. Leikkaa seuraavaksi kirsikkatomaatit puoliksi, silppua persilja ja sekoita ne papujen joukkoon.

Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.

Grillausreseptiikkaa ja lihantaitajien vinkit onnistumiseen löytyvät osoitteesta HK.fi.