Röngän herkulliset reseptit grilliin – osallistu samalla kilpailuun, voit voittaa kaasugrillin

Rönkä on koonnut sivuilleen herkullisia reseptejä grillikauteen. Maistuisiko esimerkiksi Karitsa grillissä cheddar-perunanyyttien kera? 

Sulata paisti ja tarvittaessa leikkaa sitä enemmän auki niin, että paisti on tasaisena levynä leikkuulaudalla, ulkopinta alaspäin.

Liota kuivattuja chilejä tilkassa kuumaa vettä 10-15 minuutin ajan. Kuumenna sillä välin paistinpannu keskilämmölle ja paahda pippureita, fenkolia sekä korianteria kuivalla pannulla max. minuutin ajan, kunnes ne alkavat tuoksua. Siemenet saattavat hieman poksahdella, mutta tämä kuuluu asiaan.

Nosta liotetut chilit vedestä ja laita ne mortteliin. Lisää paahdetut mausteet sekä n. ruokalusikallinen chilien liotusvettä ja murskaa mausteista tasaista tahnaa. Voit myös käyttää pientä monitoimikonetta, jossa on leikkuuterät.

Siirrä tahna isompaan kulhoon ja lisää raastettua sitruunankuorta, savupaprika, 5-6 rkl oliiviöljyä, punaviinietikka sekä ripaus suolaa. Silppua oreganon lehdet ja tuoreet chilit karkeaksi silpuksi ja murskaa valkosipulinkynnet. Lisää myös ne kulhoon ja sekoita hyvin.

Hiero marinadia lihan pintaan molemmin puolin. Laita liha kestävään, suljettavaan muovipussiin ja marinoi sitä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsentämistä ja kuumenna grilli kunnolla kuumaksi (käytä suoran kypsennyksen menetelmää). Nosta liha grilliin ja sulje grillin kansi. Grillaa paistia n. 40 minuuttia, käännellen sitä 10 minuutin välein. Voit valella lihaa pussiin jääneellä marinadilla kypsennyksen aikana.

Kun liha on kypsää, nosta se leikkuulaudalle, peitä foliolla ja anna levätä 10-15 minuuttia. Leikkaa tämän jälkeen lihasta ohuita siivuja ja tarjoile riisin, paahdettujen perunoiden tai jopa tortillojen kanssa!

Katso Röngän kaikki herkulliset reseptit grillikauteen täällä >>

Osallistu kilpailuun Facebook-sivuillamme ja olet mukana Sunwind Disa -kaasugrillin arvonnassa! Tykkää kisapäivityksestä ja sivustamme niin olet mukana arvonnassa. Kilpailuaika on 25.4.-31.5.2019. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Facebook tai muut tahot eivät ole osallisena kilpailun järjestämisessä.

Vastuullista lähiruokaa

Röngän ensiluokkaiset lihatuotteet ovat saatavilla laajasti Pohjois-Suomen alueella. Tervetuloa ostoksille esimerkiksi Kaakkurin Citymarketiin, josta löydät laajan valikoiman Röngän tuotteita!

Valikoiman kestosuosikkien, kuten naudan jauhelihan, lisäksi tarjolla on kattava valikoima muita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita.

Tuottajakumppaneiden tilat sijaitsevat 150 kilometrin säteellä toimipisteestämme, jonka ansiosta tuotteemme ovat nopeasti saatavillasi – jopa 48 tunnissa!