Sushista on tullut suomalaisten uutta suosikkiruokaa

Sushin suosio kasvaa jatkuvasti ja sushia syödään yhä enenevissä määrin ravintolassa ja kotona joko valmiiksi ostettuna tai itse tehtynä. Mikä sushissa vetää puoleensa?

Japanilainen sushi on viime vuosina lisännyt jatkuvasti suosiotaan Suomessa. Sushin suosioon vaikuttaa muun muassa matkailun lisääntyminen ja ihmisten ruokailutottumusten muutos. Sushia myydään erikokoisina annoksina, joten sushi on hyvä vaihtoehto välipalaksi, alkupalaksi, pääruoaksi tai iltapalaksi.

Sen lisäksi että sushi on herkullista, se on myös terveellistä, koska se sisältää runsaasti mereneläviä ja merilevää. Sushin vetovoimaa lisää makujen tasapaino ja puhtaat maut, jotka sopivat hyvin myös suomalaiseen makupalettiin.

Lerøy-sushit valmistetaan Raisiossa

Suomessa sushia myydään nykyisin yhä enemmän myös kaupan hyllystä. Lerøy-sushit valmistetaan Raisiossa sijaitsevassa korkean hygienian tehtaassa ja toimitetaan kauppoihin maanlaajuisesti seuraavaksi päiväksi.

Raaka-aineiden valintaan ja niiden laatuun kiinnitetään erityistä huomiota, sillä tuoreus on sushin valmistuksessa avainasemassa. Lerøyn lohi tulee Norjan vuonoilta tuoreina, sataprosenttisen jäljitettävinä fileinä. Kalan lisäksi tärkeä raaka-aine on riisi, jossa hapan ja makea maku ovat tasapainossa. Lerøyn huippulaadukas riisi tuodaan USA:sta. Wasabi, soijakastike ja gari eli säilötty inkivääri tulevat Japanista, jossa ne valmistetaan pitkällä kokemuksella juuri sushiin sopivaksi.
Kaikki Lerøy-sushit ovat gm-vapaita eli niissä ei ole käytetty geenimuunneltuja ainesosia.

Lue lisää Lerøy-susheista: http://www.leroy.fi/tuotteet/sushi/

Sushit löydät K-Citymarket Kaakkurista ja muista hyvin varustelluista kaupoista kautta maan. Tutustu K-Citymarket Kaakkurin verkkokaupan Leroy -valikoimaan >>