Pohjoisen rehtiä kalaa – tuoreena tuosta naapurista

Kaikki Hätälän käyttämä kotimainen kala on vastuullisesti pyydettyä pohjoisen puhtaista vesistä: esimerkiksi Oulujärven alueelta, Perämeren rannikolta, Koillismaan erämaajärvistä ja Lapin Inarijärvestä.

Ammattitaitoiset kalastajat käsittelevät kalat heti pyynnin jälkeen ja laittavat ne jäihin, mikä osaltaan takaa Hätälän kotimaisten kalojen hyvän säilyvyyden ja herkullisen maun.

Hätälän väkeen kuuluu yli 400 suomalaista ammattikalastajaa. Hätälä tukee arvostamiensa kumppanien työtä muun muassa rehdillä ja pitkäjänteisellä ostotoiminnalla sekä kuljetusjärjestelyillä.

Kauden kala on aina tuoreimmillaan

Aivan kuten kasviksissa, kotimaisissa kalalajeissa on eri satokausia. Kun valitset ostoslistallesi kauden kalaa, saat mukavaa vaihtelua ruokalistaan. Hätälän kotimaiset kalat ovat saatavana kauppojen palvelutiskistä sekä valmiiksi pakattuna kalahyllystä.

Kannattaa kokata kotimaista kalaa

Kotimaista kuhaa pyydetään lähes ympärivuotisesti. Kokeile vaikkapa herkullista yrttikuorrutettua kuhaa sitruunaperunoilla!

750 g Hätälän Kuhafileetä
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 ruukku persiljaa
1/2 ruukkua timjamia
1 iso rosmariinin oksa
Ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl pankojauhoja

Sitruunaperunat

800 g valmiiksi pestyjä pieniä siikli-perunoita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
Suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
100 g fetaa

1. Leikkaa perunat kuorineen keskeltä halki ja huuhtele viileän veden alla.
2. Taputtele kuivaksi esim. talouspaperilla ja siirrä perunat uunivuokaan.
3. Kaada vuokaan oliiviöljy. Huuhtele sitruuna ja raasta keltaista kuorta joukkoon.
4. Mausta perunat suolalla ja pippurilla, ja sekoita. Murenna fetajuustoa perunoiden päälle.
5. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Tee sillä aikaa yrttimarinadi kalalle: yhdistä yrtit, kuorittu valkosipuli ja oliiviöljy ja hienonna seos esim. sauvasekoittimella sileäksi.

6. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Mausta kuhafileet suolalla ja mustapippurilla. Asettele kalapalat vuokaan esipaistettujen perunoiden ja fetan seuraksi. Lusikoi yrttiöljyä ja pankojauhoa kalapalojen pintaan.
7. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 10 minuuttia.
8. Koristele mielesi mukaan, esim. tuoreilla yrteillä ja sitruunanlohkoilla.

  • Mukava tietää:

    Yrtit korostavat hienostuneesti kotimaisen kuhan makua. Kun valmistaa samalla uunivuoalla kuhan seuraksi pirteän sitruunaiset perunat, ihanan keväinen makusinfonia on valmis – reilussa puolessa tunnissa!

Katso lisää kalareseptejä täällä >>