Turussa tehdään uutta NaturNes-luomulastenruokaa

Nestlé tuo Suomen markkinoille uudet NaturNes-luomulastenruoat, joista lasipurkkituotteet valmistetaan Turussa. Lastenruoan valmistus on tarkkaa työtä, sillä lastenruokalaatuiseksi luomuksi soveltuu vain hyvin harva raaka-aine.

Mitä on Baby’s Organic eli lastenruokalaatuinen luomu?

”Lastenruokamme valmistetaan luomuraaka-aineista, jotka ovat huolella valittu pienten lasten erityisiin tarpeisiin. NaturNes tarjoaa laajan valikoiman maistuvia luomureseptejä eri ikäryhmiin.” kertoo lastenruokien Senior Brand Manager Nea Mertsalmi.

Lastenruokalaatuinen luomu valmistetaan pellolta pöytään. Keinotekoisia ainesosia ei ole käytetty raaka-aineiden viljelyssä. Tuotteiden valmistus tehdään huolella jotta raaka-aineiden ravintoarvot säilyvät mahdollisimman korkeina valmiiseen tuotteeseen asti. Kaikki lasipurkit valmistetaan Suomen Turussa, jossa käytetään vai parhaita raaka-aineita maistuvan ja ravinteikkaan lastenruoan valmistukseen.

Nea Mertsalmi selventää, että vain noin 2% maailman raaka-aineista on kyllin hyvää luomu lastenruokaan. Kattavien luomutestien lisäksi lastenruoalle tehdään vielä 96 lisälaatutestiä, sillä lastenruokien raaka-aineille on asetettu huomattavasti tiukemmat laatuvaatimukset kuin muille elintarvikkeille.

Kaupasta ostettu tavallinen luomuporkkana ei lastenruokaan kelpaa vaan käytämme sopimusviljelijöitä, jotka viljelevät vain lastenruokaan tarkoitettuja raaka-aineita. NaturNes ei ole pelkästään luomua vaan lastenruokalaatuista luomua.

Turun lastenruokatehdas on nollapäästöinen tehdas

”Haluamme suojella luontoa mahdollisimman paljon NaturNes lasipurkkien valmistuksessa. Nestlén Turun lastenruokatehdas on Pohjoismaiden ainoa lastenruokaa lasipurkkeihin valmistava tehdas – ja myös ylpeä 00-tehdas. Nämä kaksi nollaa merkitsevät paljon” Mertsalmi kertoo.

Ensimmäinen nolla tarkoittaa, että tehtaalta ei toimiteta lainkaan jätettä kaatopaikalle. Toisen nollansa tehdas sai siirtymällä hiilidioksidivapaaseen tuotantoon lokakuussa 2018.

Tehdas hankkii höyryvoiman läheiseltä Turku Energian biopolttolaitokselta. Höyryä käytetään tehtaalla tuotteiden ja veden lämmittämiseen sekä lämpökäsittelyyn. Tämän lisäksi tehtaalla tarvittava kaukolämpö saadaan Turun energian uudesta höyryntuotantolaitoksesta, missä polttoaineeksi ei kaadeta lainkaan puita vaan käyttövoimana on erilaiset metsähakkeet: rankahakkeen, sahanpurun ja metsätähdehakkeen eli latvustot sekä kuoret.

Lasi – materiaali jota voi käyttää yhä uudestaan ja uudestaan

NaturNes ateriat ja hedelmäsoseet purkeissa valmistetaan lastenruokalaatuisista luomuraaka-aineista. Purkit ovat myös kierrätettäviä. Lasi on kierrätettävä materiaali, jota voidaan käyttää yhä uudestaan ja uudestaan. Lasipurkit on valmistettu 60% kierrätysasteen lasista, mikä on korkein kierrätysaste.

Kaikki Turussa käytettävät lasipurkit ovat 100% kierrätettäviä.

”Lasi on hyvä materiaali ruoan säilyttämiseen turvallisesti ja tuoreena, sillä siitä ei irtoa mitään ylimääräistä ruokaan” muistuttaa Mertsalmi.

Lue lisää >> https://www.hyvatevaat.fi/brand/naturnes