Citymarket Kaakkurin verkkokauppa-asiakkaat innostuivat kotiinkuljetuksesta

Vuosi sitten avatun Citymarket Kaakkurin verkkokaupasta myydään ruokaa ja päivittäistavaroita jo yhden pienen K-Marketin verran. Yksistään kotiinkuljetuksia viedään kuukausittain noin 800 asiakkaalle. Valtaosa verkkokaupan asiakkaista tilaakin ostokset noutopisteen sijaan suoraan keittiön pöydälle asti toimitettuna.

Citymarket Kaakkuri avasi ruoan ja päivittäistavaroiden verkkokaupan vuosi sitten. Verkkokaupan tekee Pohjois-Suomessa ainutlaatuiseksi se, että ostokset kerätään toimitettavaksi marketin omasta valikoimasta.

Verkkokaupan vastaavan Janne Lepistön mukaan näin voidaan varmistaa tuotteiden tuoreus. Verkkokaupan ruokavalikoimaan kuuluu käytännössä koko Citymarketin tarjonta kala- ja ruokatiskiä myöten.

Kauppias Risto Kontturi sanoo, että verkkokaupan uskottiin jo sitä suunniteltaessa löytävän oman asiakaskuntansa, jonka arkeen se toisi lisää aikaa. Suosio on kuitenkin yllättänyt: Verkkokauppamyynnin noin viiden prosentin osuus Hypermarketin liikevaihdosta ei kuullosta suurelta. Määrä vastaa kuitenkin pienen K-marketin kaupankäyntiä ja myyntimäärät ovat jatkuvassa kasvussa.

Tällä hetkellä lähes seitsemän ruokakoria kymmenestä tilataan kotiin kuljetettuna

Verkkokaupan kasvua on tukenut sen jatkuva kehittäminen. Vuoden aikana verkkokaupasta löytyvien päivittäistavaroiden määrää on lisätty merkittävästi. Lepistö ja Kontturi sanovat, että lapsiperheet ovat selvästi suurin verkkokaupan asiakasryhmä.

Syy on selvä: kun tuotteet tilaa verkkokaupasta joko noudettavaksi tai kotiinkuljetuksella, aikaa säästyy perheelle ja harrastuksille. Uutena asiakasryhmänä näkyvät erilaiset yritykset. Verkkokaupasta tilaavat niin toimistot kuin päiväkoditkin.

”Yrityksille aika on rahaa ja työntekijän ostosreissut ovat muista, tärkeämmistä tehtävistä pois. Silloin kotiinkuljetuksen hinta on nopeasti perusteltu”, Lepistö arvioi.

Kotiinkuljetusta koko Oulun alueella

Verkkokauppaostosten tilaaminen noutopisteeseen keräiltyinä maksaa Plussa-kortilla 4,90 euroa ja ilman korttia hinta on 6,90 euroa. Kotiinkuljetuksen hintaero on pieni, sillä Plussa-kortin haltijalle se maksaa 9,90 euroa ja ilman etukorttia 12,90 euroa.

Kotiinkuljetuksen alue on laajentunut verkkokaupan aloitushetkestä ja pieniä katveita lukuun ottamatta sen voi tilata käytännössä koko Oulun alueelle.

Aamupäivän toimituksiin tilaukset on tehtävä edellisen illan kello seitsemään mennessä. Iltapäiväksi ehtii, kun tilaus on tehty ennen kahdeksaa aamulla.

Tukevaan pahvilaatikkoon pakatut ostokset tuodaan kotiovelle ja halutessa vaikka keittiön pöydälle asti.

Viimeisimpänä jakelua laajennettiin Tupokseen ja Pikkaralaan. Pohjoisessa jakeluautot kiertävät Herukkaa myöten.

Tällä hetkellä ostosjakeluita tehdään kahden, tehtäväänsä räätälöidyn jakeluauton voimin. Ne on varustettu kylmälaitteistolla sekä pakastimella, joten lihat, kalat ja pakastetut tuotteet saapuvat perille kylmäketjun katkeamatta.

Autot ovat ajossa jatkuvasti, joten odotettavissa on, että sopimuskuljettajille on tulossa pian töitä kolmannellekin autolle. Taloustavaroiden ja ruoan verkkokaupan kasvu työllistää runsaasti myös Citymarket Kaakkurissa.

Alussa tilausten keräilyä teki muutama henkilö, mutta nyt kiireisimpinä päivinä verkkokauppa-asiakkaiden ostoksia kerää 12 työntekijää.

Verkkokauppa tarjoaa tutut tuotteet

 • Samat tuotteet kuin hyllyssä

  Citymarket Kaakkurin verkkokaupan tuotteet kerätään Hypermarketin omista hyllyistä.

 • Erikoistuotteet

  Verkkokaupan hakutoiminnolla löytää esimerkiksi gluteenittomat ja vegaaniset tuotteet.

 • Tuoretuotteet

  Verkkokaupasta voi tilata myös kylmätiskin tuotteita kuten tuoretta kalaa ja lihaa.

 • Edulliset hinnat

  Noutopisteen ja kotiinkuljetuksen edulliset hinnat ovat mahdollisia, sillä tuotteiden kerääjien käyttämät käsitietokoneet näyttävät nopeimman reitin ostoslistan läpikäyntiin.

Näin tilaat

Lue lisää Kaakkurin Citymarketin verkkokaupasta tilaamisesta täällä>>>

Siirry verkkokauppaan tilaamaan >>>