Saisiko olla suussa sulavaa kinkkua tai herkullista lipeäkalaa?

Kaakkurin Citymarketin kumppanit kokosivat parhaat vinkit joulun ruokavalmisteluihin: näillä ohjeilla paistuu maistuva kinkku ja herkullinen kalapöytä valmistuu. Rieska sopii mainiosti lisukkeeksi joulun kattaukseen. K-Citymarket Kaakkuri on auki kaikki joulun pyhät, joten ostoksille ehtii oman aikataulun mukaan. 

Kaakkurin Citymarketin palvelulinjastosta herkut joulupöytään

Palvelulinjastostamme löytyy laaja valikoima tuoreita kala-, kana-, liha- ja äyriäisruokia.

Joulun pyhien aikaan palvelemme:

23.12. klo 8 – 21
24.12. klo 8 – 16 Jouluaatto
25.12. klo 12 – 18 Joulupäivä
26.12. klo 10 – 21 Tapaninpäivä

Palvelulinjasomme palvelee joulun aikaan:

23.12. klo 8 – 21
24.12. klo 8 – 14
25.12. kiinni
26.12. kiinni

Nappaa tästä kumppaniemme tarjoamat herkulliset reseptit jouluun!

Suomalainen kinkku on laatutietoisen valinta

Atria-merkin alla saat vain suomalaisten tilallisten kasvattamaa lihaa. Suomalainen laatuliha ja lukuisat reseptimme ja vinkkimme takaavat onnistumisen niin arjen kuin juhlankin kokkailussa. Ensiluokkaisesta kotimaisesta kinkusta syntyy rakastettu joulun maku.

 

Näin kinkun sulatus ja paisto onnistuu:

Uutta ideaa kuorrutukseen, kokeile aprikoosi-mantelikuorrutusta!

Raaka-aineet
200 g kuivattuja aprikooseja
1/2 dl sokeria
1 kpl kanelitanko
4 neilikkaa
8 dl vettä
1,5 dl aprikoosihilloa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl mantelilastuja

Liota aprikooseja yön yli vedessä. Kaada aprikoosit liotusvesineen kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko ja neilikat. Keitä kunnes aprikoosit pehmenevät ja vesi on haihtunut lähes kokonaan. Poista kanelitanko ja neilikat ja soseuta aprikoosit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon aprikoosimarmeladi, omenaviinietikka ja suola. Sekoita hyvin.

Poista kypsästä, jäähtyneestä kinkusta nahka. Sivele kinkun pinta kauttaaltaan aprikoosikuorrutteella. Ripottele pinnalle mantelilastut ja mantelirouhe. Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin.
Vielä tarkemmat ohjeet kinkun paistoon, erilaisiin kuorrutuksiin sekä herkullisimmat reseptit jouluun löydät osoitteesta atria.fi/joulu.

Rieskat kuuluvat myös Joulupöytään!

Joululimpun ja ruisleipien lisäksi Joulupöytään kuuluvat Oulun omaleimaiset leivät eli rieskat. Pulla-Pirtin valikoimasta löydät rieskaa jokaiseen makuun; ohra-, peruna- sekä 100 %:set kaurarieskat. Perinteiseen Joulupöytään saat helposti maistuvaa vaihtelua Rieskavoileipäkakun avulla. Helppo ja herkullinen Rieskavoileipäkakku syntyy kädenkäänteessä niin aattoillan herkutteluun kuin Tapaninpäivän yllätysvieraille.

Kokoa ja nauti rieskakakku hyvässä seurassa

Ainekset
3 pakettia Pulla-Pirtin Perunarieskaa (2 rieskaa/pussi)
3 pakettia Pastramileikettä
3 purkkia Paprika- tai Valkosipulidippiä
jääsalaattia
kurkkua
paprikaa (värilajitelma)
yrttejä koristeluun

Voitele perunarieska valitsemallasi dipillä ja levitä pastramileikkeet päälle. Kokoa tarpeen mukaan kerroksia, lisää jokaiseen väliin jääsalaattia ja kasviksia makusi mukaan. Lopuksi koristele kakku tuoreilla yrteillä! Tarjoile ja nauti.

Joulukalat jokaiseen makuun
– herkullista joulua Hätälästä

Kala eri muodoissa kuuluu itseoikeutetusti joulun juhlapöytään: lohta graavina, savustettuna ja loimutettuna, fileenä ja palana, unohtamatta lipeäkalan ja Suutarinlohirullan kaltaisia perinneherkkuja. Kata kalaherkkuja tarjolle oman maun mukaan – Hätälän valikoimista löydät niistä maistuvimmat!

Vinkki: Joulunlaittajan kiireitä helpottavat Hätälän siistit siivut lohesta ja kirjolohesta, joilla sopii herkutella välipäivinäkin vaikka leivän päällä.

Hätälän väki kokosi joulun parhaat kalaruokavinkit kätevästi yhdelle sivulle: https://www.hatala.fi/fi/joulu.html

Nimeään herkullisempi Hätälän Lipeäkala

Perinteinen joulupöydän herkku lipeäkala on monipuolinen ja helppokäyttöinen kalaruokien raaka-aine. Miedon makunsa ansiosta se taipuu monenlaisten aromien seuraksi. Kokeile vaikka Peggy Thomasin Hätälän Lipeäkalalle suunnittelemaa reseptiä, jossa ruis ja mustikka antavat perinteiselle lipeäkalalle modernia twistiä.

Lipeäkala ruis-mustikkasalsalla

1 pkt Hätälän MSC-sertifioitua Lipeäkalaa
10 g voita
2 palaa ruisleipää
8 pientä salottisipulia
1 dl kuivattua mustikkaa
2 dl pakastemustikkaa
1 rkl punaviinietikkaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1 tl tuoretta timjamia
1 rkl hunajaa
mustapippuria oman maun mukaan
timjamia koristeluun

Laita lipeäkala kannettomaan uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

Tee sillä aikaa ruis-mustikkasalsa. Kuutio ruisleipä pieniksi paloiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Paista sipuleita voissa pannulla pari minuuttia. Lisää ruiskuutiot ja mustikat sekaan. Jatka paistamista, kunnes mustikat lämpenevät kunnolla. Lisää punaviinietikka, suola, sokeri, mustapippuri ja hienonnettu timjami. Kiehauta salsa nopeasti, sekoita ja ota pannu levyltä.

Nosta kala varoen tarjoiluastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman maun mukaan. Annostele ruis-mustikkasalsa lipeäkalan päälle ja koristele timjamilla. Lorauta hunajaa salsan päälle. Tarjoile esimerkiksi paistettujen punajuuriviipaleiden kanssa.

Katso lisää Hätälän mainioita lipeäkalareseptejä ja valmistusvinkit onnistuneeseen lopputulokseen: https://www.hatala.fi/fi/tuotteet/lipeakala-2.html

Haluamme kuulla mielipiteesi

Valikoimaamme ja palveluumme liittyviä palautteita voi jättää kätevästi sähköisellä lomakkeella. Palautteet menevät suoraan kauppiaille ja osastoille.

Puuttuuko valikoimastamme Sinulle tärkeä tuote? Ruusuja tai risuja? Klikkaa ja anna palautetta, se on meille tärkeää.

Palautekanava_kuva

Lue lisää eri osastoistamme ja niiden palveluista

Kalaosasto
Hedelmä- ja vihannestori
Leipäosasto
Lihaosasto
Kotikeittiö
Juusto-osasto
Maito-osasto
Juomaosasto
Pakasteet
Teolliset elintarvikkeet

kcm_kaakkuri_1600x428px_v1

Mukanamme matkalla kohti täydellistä ruokakauppaa

Tutustu kumppaneihimme!

Artikkeli on K-Citymarket Kaakkurin tuottamaa kaupallista sisältöä.