Reseptit ja vinkit pääsiäiseen Kaakkurin Citymarketista

Pääsiäisen perinteisiin herkkuihin kuuluu lammas, kala ja mämmi – kurkkaa reseptit juhlapöytään tästä! Kaakkurin Citymarket palvelee pääsiäisen aikaan joka päivä ja uutuutena nyt myös verkossa. 

Pääsiäisen juhlapyhät ovat monille hengähdys arjen keskellä ja siitä nautitaan hyän ruoan, juoman ja seuran parissa. Kaakkurin Citymarketin kumppanit ovat loihtineet käyttöönne herkullisia pääsiäisreseptejä kalasta, lampaasta ja mämmistä.

Ostoksia voi kukin tehdä oman aikataulunsa mukaan, mutta Kaakkurin Citymarketissa palvellaan joka päivä myös pääsiäisenä.

Pääsiäisen aukioloajat:

to 29.3 klo 8-21
pitkäperjantai 30.3 klo 10-21
la 31.3 klo 8-21
su 1.4 klo 10-21
ma 2.4 klo 10-21

Kaakkurin Citymarketista voi nykyään tehdä ostoksia myös suoraan verkosta. Verkkokaupassa on sama valikoima ja hinnat kuin myymälässä ja tuotteet voi joko noutaa valmiiksi kerättynä tai tilata niille kotiinkuljetuksen. Pääsiäisen aikana verkkokaupan toimituksissa on poikkeuksia, muuten toimitukset saa tilausajan mukaan jopa samalle päivälle.


Lue lisää verkkokaupan toimituksista Kaakkurin Citymarketin sivuilta.

Tutustu verkkokauppaan tästä >>

Pääsiäisen reseptit

Pohjoisen rehtiä kalaa – tuoreena TUOSTA naapurista

Hätälän väki valmistaa parhaat kalaherkut pääsiäisen juhlapöytään: graavia, kylmäsavustettua ja lämminsavustettua, laatukalaa valmiina nautittavaksi tai itse loihtimasi aterian ainekseksi. Käy katsomassa Hätälän kalamestarien vinkit ja reseptit myös arkeen sekä muihin juhlapäiviin osoitteessa hatala.fi!

Juhlava lohipata

Juhlava lohipata on suunniteltu Hätälän 80-vuotisjuhlan kunniaksi. Täyteläinen ruoka on helppo valmistaa – pata on pöydässä alle puolessa tunnissa – ja se on parhaimmillaan koko perheen tai ystäväporukan kanssa nautittuna. Juhlavuutta tuo padan maistuva liemi, joka saa makunsa mm. tuoreista raaka-aineista ja valkoviinistä.

Raaka-aineet:

n. 1 kg Hätälä Lohifilee C-leikattu
1 makea sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
1 punainen paprika
1 mieto punainen chili
1 rkl oliiviöljyä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattia
2 dl valkoviiniä (kuivaa)
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rosmariinin oksa
1 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
1 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Resepti: Peggy Thomas

Ohjeet:

1. Kuori sipulit ja hienonna ne pieneksi. Kuutioi pestyt tomaatit.
2. Halkaise paprika ja chili. Poista niistä siemenet. Kuutioi paprika, hienonna chili ja yrtit.
3. Kuumenna padassa/kattilassa öljy ja kuullota sipuli.
4. Lisää joukkoon valkosipuli, chili ja paprika. Sekoittele, kunnes paprikat pehmenevät.
5. Lisää sitten mausteet, yrtit, tomaattimurska, tomaattipyre, tomaatit ja valkoviini.
6. Hauduta kastiketta kannen alla noin 10 minuuttia.
7. Leikkaa lohifileestä reiluja paloja, ilman nahkaa. Lisää kalapalat liemeen ja sekoita.
8. Nosta kansi päälle ja hauduta keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsää.
9. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoile.

Meri-Lapin karitsaa loihdit monenlaista ruokaa arkeen ja juhlaan

Reseptin tarjoaa Rönkä.

Ronka_logo_w150

lihapullat 3

Karitsanjauheliha varteenotettava vaihtoehto, taipuu moneksi kun rohkeasti kokeilee uusia ja muuntaa perinteisiä jauhelihareseptejä meiltä ja muualta. Miltä maistuu Sinun jauheliha ala carte annoksesi? Oletko maistellut Lammaskukkoa, jonka täytteenä on karitsanjauhelihaa, pekonia ja juureksia?

Maustatko jauheliharuokasi suolalla ja pippurilla? Kokeile ennakkoluulottomasti pikkuhiljaa totutellen muitakin mausteita esimerkiksi yrttejä joista erikoisesti lampaalle sopivat voimakkaat rosmariini ja timjami. Voit myös valmistaa oman nelimausteseoksesi jonka aineosina käytät mauste- ja valkopippuria, muskottipähkinää ja neilikkaa. Se  sopii muuten mitä parhaiten mureketaikinan mausteeksi.

Joskus voi perinteisen jatkeaineen, korppujauhon jättää suosiolla sivuun ja lisätä jauhelihan joukkoon runsaasti kuullotettua sipulia ja lisäksi pienen määrän sauvasekoittimella hienoksi soseeksi ajettua liotettua rusinaa.  Se antaa makuun mukavaa pehmeyttä ja pyöreyttä.

Meri Lapin Karitsaa kotikokin tapaan

300 g karitsanjauhelihaa
100 g hienonnettua, kuullotettua sipulia
(valkosipulia)
basilikaa
nelimausteseosta tai pippuria
suolaa
(vajaa dl  hienonnettua rusinasosetta)
1 dl  kermaa
2  kananmunaa

Sekoita jauhelihataikina. Muotoile taikina haluamaasi muotoon paistamista varten , murekkeeksi, kääryleiksi, pihveiksi, pulliksi tai vaikka leikkeiksi.

Jos päätät tarjota mureketta täytä se vaiheeksi värikkäillä kasviksilla, sienillä, paprikalla. Ripottele täytteelle ennen käärimistä hieman juustoraastetta. Se sitoo täytteen ja hieno mureke säilyy viipaloitaessa hajoamatta.

Murekemassasta valmistuu myös pinnalta rapeita herkkuja. Muotoile ohuehkoja, laakeita leikkeitä työlaudalla korppujauhojen päällä. Paista leikkeet pannulla öljyssä kullanruskeaksi. Tarjoa välittömästi paistamisen jälkeen. Leikkeen päälle koristeeksi sopii sitruunalohko josta voit puristaa raikasta mehua leikkeelle korostamaan karitsanlihan  makua ja aromia

Yrteillä ryyditetty perunasose

1 kg  perunoita soseutettuja perunoita
50 g voita ja rypsi- tai oliiviöljyä
1-2 dl  perunoiden keitinlientä
50 g juustoraastetta
hienonnettua tuoretta persiljaa ja ruohosipulia
suolaa ja ripaus valkopippuria

Sekoita soseutettujen perunoiden joukkoon öljy ja / tai voi mausteet, neste ja juustoraaste. Tarkista maku ennen käyttöä. Perunasoseessa tuoksuu kesäinen niitty.

Herkullisia jälkiruokavaihtoehtoja mämmistä

Reseptit tarjoaa Saarioinen.


MÄMMIKARAMELLIT
Itsetehdyt karamellit ovat juhlapyhien herkkua. Suklaa ja mämmi – pääsiäisen kruunut, taituroi niistä ihanan tahmeat karamellit.

Ainekset:

2,5 dl kuohukermaa
4,5 dl sokeria
2 rkl siirappia
50 g voita
100 g suklaata
100 g Mämmi

Valmistusohje
Mittaa kerma, sokeri, siirappi ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 10 minuuttia (tai kunnes lämpötila on 118 C). Voit varmistua lämpötilasta tekemällä kuulakokeen eli tiputa seosta tippa vesilasiin jossa on kylmää vettä. Jos seos jähmettyy muotoiltavaksi se on valmista.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää mämmi sekoittaen karamellimassaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vaahdota sähkövatkaimella massaa vähän vaaleammaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 20 x 20 cm). Anna kovettua viileässä yön yli. Leikkaa karamellista paloja. Vinkki! Voit kuorruttaa karamellipalat tomusokerilla tai kaakaojauheella.

MÄMMIBROWNIE
Tuhdin makea brownie saa mämmistä kivan pinnan. Pääsiäisen ehdoton hitti!

Ainekset:

200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
200 g Mämmi
2 rkl kermaa
2 rkl sokeria

Valmistusohje
Noin 20 palaa

Sulata rasva ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää seokseen sokerit ja jauhot. Sekoita. Lisää kananmunat sekoitellen taikinaan. Kaada suklaataikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm).
Sekoita mämmin joukkoon kerma ja sokeri. Lusikoi mämmiseosta suklaataikinan pinnalle ja vedä veitsellä marmorikuvioita taikinaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä mehevän kosteaksi. Brownie leikkautuu hyvin jäähtyneenä.

Haluamme kuulla mielipiteesi

Valikoimaamme ja palveluumme liittyviä palautteita voi jättää kätevästi sähköisellä lomakkeella. Palautteet menevät suoraan kauppiaille ja osastoille.

Puuttuuko valikoimastamme Sinulle tärkeä tuote? Ruusuja tai risuja? Klikkaa ja anna palautetta, se on meille tärkeää.

Palautekanava_kuva

Lue lisää eri osastoistamme ja niiden palveluista

Kalaosasto
Hedelmä- ja vihannestori
Leipäosasto
Lihaosasto
Kotikeittiö
Juusto-osasto
Maito-osasto
Juomaosasto
Pakasteet
Teolliset elintarvikkeet

kcm_kaakkuri_1600x428px_v1

Mukanamme matkalla kohti täydellistä ruokakauppaa

Tutustu kumppaneihimme!

Artikkeli on K-Citymarket Kaakkurin tuottamaa kaupallista sisältöä.