7 syytä valita lautaselle paikallista

Vietämme lähiruokapäivää Kaakkurin Citymarketissa lauantaina 30.9. klo 10-16. Tervetuloa tutustumaan paikallisiin tuottajiin ja tuotteisiin: liikkeessämme on päivän aikana tuote-esittelyjä, tarjouksia ja maistiaisia. Paikalliset maut ja raaka-aineet läheltäsi löydät valikoimistamme joka päivä.

Jos valikoimastamme puuttuu Sinulle oleellinen tuote, voit lähettää siitä meille palautetta. 

7 loistavaa syytä valita lautaselle paikallista:

Reseptejä läheltäsi, ole hyvä

Helpot ja herkulliset Rieskarullat paikallisista raaka-aineista

Helpot ja herkulliset rieskarullat valmistat kädenkäänteessä brunssille, illanistujaisiin tai ihan vaan omaan herkutteluun. Tämä lapsienkin suurta suosiota nauttiva herkullinen resepti kokoaa yhteen oululaisen perinteikkään Pulla-Pirtin 100 % ohraa sisältävän Rieskan ja paikallisen elintarvikkeiden valmistaja Kasvishovin Kesti-majoneesisalaatit. Hyvää, helppoa ja läheltä!

Ainekset

2 pss ( 4kpl ) Pulla-Pirtin Rieskaa
1 pkt Kasvishovin Kesti Kylmäsavuporosalaattia tai Kesti Kylmäsavulohisalaattia Kirsikkatomaatteja koristeluun

Ohje

Levitä Rieskalle valitsemaasi Kesti-majoneesisalaattia. Kääri rullalle.
Leikkaa rullat sopiviksi annospaloiksi (noin 1,5 cm) ja koristele esim. kirsikkatomaateilla. Nauti!


Maksapihveistä voimaa syksyyn!

Viskaalin Naudan Jauhemaksapihvit ovat helppo ja nopea ruoka syksyn arkikiireisiin. Tuote on gluteeniton ja valmistettu Viskaalin naudan maksasta ja jauhelihasta. Maksan maku tulee esiin sopivan miedosti.

Nauti pihveistä joko perinteisesti pottumuussin ja puolukkahillon kera tai välipalana kahden ruisleipäviipaleen välissä maksapihvihampurilaisen tapaan.

Maksapihvihampurilaiset

1 Viskaalin Naudan Jauhemaksapihvi
2 palaa ruisleipää paahdettuna
Sipulia paistettuna
Majoneesia ja puolukkahilloa

Paahda leivät ja lämmitä pihvi joko pannulla tai mikrossa. Paista sipulit öljyssä, sekoita puolukkahillo majoneesiin ja sivele leivän päälle. Laita sipulit ja maksapihvi väliin ja nauti.


Helasen herkku-loimulohinappiset

Tarvitset:

pussi Antellin saaristolaisnappisia
Helasen herkkua
Vihiluodon loimulohta
tilliä

Asettele saaristolaisnappiset tarjolle ja lusikoi Helasen herkkua nappisten päälle. Kauniin ja herkullisen suupalan kruunaa Vihiluodon loimulohi ja koristelu tuoreella tillillä.

Vihiluodon Kala ja lähiruoka

Vihiluodon Kalan periaatteena on aina ollut, että kaikki tehdään kuin omaan pöytään – pitkiä perinteitä vaalien ja korkeaa laatua kunnioittaen.
Kotimaiset kalat tulevat Vihiluotoon lähes poikkeuksetta Pohjois-Suomen ja Kainuun kalastajilta esimerkiksi Hailuodosta, Raahen seudulta, Oulujärveltä ja Unarinjärveltä. Kalankäsittelyssä Vihiluodon Kala luottaa käsityöhön ja perinteisiin menetelmiin. Kalat fileoidaan ja nypitään ruodottomiksi käsin sekä graavi- ja kylmäsavusiivut siivutetaan käsityönä. Savukalat savustetaan hailuotolaisella leppälastulla samaan tapaan kuin on tehty satoja vuosia. Loimulohen mausteseos on oma resepti, jota käytetään vain Vihiluodon Kalan loimulohessa. Perinteisten kalaherkkujen lisäksi klassikoksi alkaa nousta myös Helasen herkku – majoneesisalaatti, jossa on herkullista Vihiluodon kylmäsavulohta.


Mukana lähiruokatapahtumassa 30.9. klo 10-16

Haluamme kuulla mielipiteesi

Valikoimaamme ja palveluumme liittyviä palautteita voi jättää kätevästi sähköisellä lomakkeella. Palautteet menevät suoraan kauppiaille ja osastoille.

Puuttuuko valikoimastamme Sinulle tärkeä tuote? Ruusuja tai risuja? Klikkaa ja anna palautetta, se on meille tärkeää.

Palautekanava_kuva

Lue lisää eri osastoistamme ja niiden palveluista

Kalaosasto
Hedelmä- ja vihannestori
Leipäosasto
Lihaosasto
Kotikeittiö
Juusto-osasto
Maito-osasto
Juomaosasto
Pakasteet
Teolliset elintarvikkeet

Pidätkö meistä?

Käy äänestämässä parasta K-Citymarket Kaakkuria Suomen parhaaksi Citymarketiksi.

kcm_kaakkuri_1600x428px_v1

Artikkeli on K-Citymarket Kaakkurin tuottamaa kaupallista sisältöä.