6 suurinta yhteistyössä – Oulu, Helsinki, Espoo, Tampere, Turku, Vantaa

Oulussa luodaan monituottajamallia, jossa yksityinen sektori tuottaa palveluita samalla alustalla kaupungin palveluiden kanssa.

Hankkeen projektipäällikkö Krista Piippo kertoo:

6Aika Avoin osallisuus ja asiakkuus -hanke tuo kaupungit samaan pöytään. Kehittämisyhteistyöllä tehdään kaupungeista älykkäämpiä ja kaupunkilaisten arjesta parempaa. Suurien kaupunkien kehittämisen problematiikka on sama vaikka ratkaisun näkökulma voi vaihdella.

Monituottajuudella Oulun kaupungissa tavoitellaan kaikkien osapuolten etua

Asiakkaan valinnanvapaus helpottuu, kun häntä koskettavat palvelut on koottu yhdelle alustalle tuottajasta riippumatta. Asiakas voi vertailla ja valita palveluja hänelle tärkeillä kriteereillä esim. aikataulut, sijainti tai hinta. Palvelun tuottajan näkyvyys paranee ja yrityksellä on mahdollisuus löytää uusia asiakkuuksia kaupungin asiakasmassasta.

Tavoitteena on, että liiketoiminnan kasvun myötä yritykset voivat laajentaa liiketoimintaansa ja palkata lisää työvoimaa. Kaupungin näkökulmasta monituottajuudella tavoitellaan elinvoimaa sekä kustannussäästöjä.

Monituottajuutta pilotoidaan osahankkeina

LAPSUUS.OUKA.FI -SIVUSTO

avattiin marraskuussa, ja sivustolta Oulun alueella asuvat perheet löytävät helposti omaan elämäntilanteeseensa liittyvää tietoa ja ohjausta sekä oman asuinalueensa palveluita ja harrastuksia. Sivustolla on myös kerho- ja tapahtumakalenteri, infopankki sekä aikajana, josta voi tarkistaa esimerkiksi neuvolakäyntien tai rokotusten ajankohdat. Sivuilta saa tietoa sekä julkisen että yksityisen sektorin palveluista. Lisäksi sivustolla palvelevat terveydenhoidon tai varhaiskasvatuksen asiantuntijat chat-palvelussa.

Tutustu lapsuus.ouka.fi -sivustoon tästä.

KIRJASTO AVASI OVENSA UUSILLE INNOVAATIOILLE KOKEILUPISTEESSÄ,

joka on matalan kynnyksen esittelytila, jossa asiakkaat ja uudet innovaatiot kohtasivat. Se tarjosi näkyvyyttä ja tunnettavuuden kasvua yrityksille. Kokeilupiste jatkoi elämäänsä Laiturina, joka on uusi kirjaston tapahtuma- ja näyttelytila. Laituri yhdistää elävän kulttuurin, kirjastopalvelut ja yritysmaailman. Kaikille avoimessa Laiturissa on erilaisia näyttelytiloja.

OULU10-PALVELUISSA

on tartuttu asiakaspalveluun ja sen kehittämiseen. Hankkeen aikana on esimerkiksi kokeiltu virtuaalista salamatulkkausta, laajennettu chat-palveluja sekä kehitetty monikanavaisuutta. Henkilökunta on itse ollut mukana luomassa yhteisiä arvoja, asiakaspalvelulupausta ja visiota.

NUORISON MOBIILISOVELLUS

on keväällä 2018 kuntalaisten käyttöön tuleva sovellus, jolla lisätään nuorten tavoitettavuutta ja osallisuutta sekä tuodaan fyysisten palvelujen rinnalle digitaalisia sisältöjä. Sovellus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä nuorten, kaupunkilaisten sekä alueen oppilaitosten, yritysten ja kolmannen sektorin kanssa.

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä!

Avoin osallisuus ja asiakkuus -6Aika

Krista Piippo, projektipäällikkö
Asioinnin toimintamallin kehittäminen
p. 044 703 1211, krista.piippo@ouka.fi